Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Η εικόνα αυτή κατασκευάστηκε από έναν μοναχό που ήταν πάνω από 100 ετών όταν ξεκίνησε αυτόν τον πίνακα. " Η εικόνα   αυτή κατασκευάστηκε από έναν μοναχό που ήταν πάνω από 100 ετών όταν ξεκίνησε αυτόν τον πίνακα.

 Αυτή η εικόνα είναι σχεδόν 200 ετών.  Δεν έχει αναστηλωθεί ποτέ, αλλά παρόλα αυτά είναι πολύ καλά διατηρημένη 
 Πουθενά δεν εμφανίζεται αυτή η αναπαράσταση.  Η Μητέρα του Θεού παριστάνεται πάντα με το μωρό στην αγκαλιά της.  Αλλά εδώ μιλάμε για μια μοναδική πόζα, η οποία εμφανίστηκε όχι τυχαία, αλλά ως αποτέλεσμα ενός οράματος αυτού που τη δημιούργησε.

  Αυτή η εικόνα έγινε από έναν μυστηριώδη μοναχό.  «Η εικόνα γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της αποκάλυψης ενός μοναχού που ονομαζόταν Βλαντιμίρ Μακεδόνας.  Ήταν 100 ετών όταν άρχισε να ασχολείται με την εικόνα.  Ο ίδιος μοναχός ζωγράφισε και την εκκλησία, μόνο ο βωμός σώζεται από την παλιά ζωγραφική.  Ζωγράφισε και άλλες εκκλησίες.  Σε αυτή την περιοχή έμεινε μόνο για λίγο», λέει ο ηγούμενος του μοναστηριού Ghedeon Huţănaşu.

 Ο Βλαντιμίρ Μακεδόν λέγεται ότι περπάτησε, στα 100α γενέθλιά του, στο Άγιο Όρος, επιστρέφοντας το καλοκαίρι στο Ερημητήριο των Βορονέι.  Ολοκλήρωσε την εικόνα, αλλά και τη ζωγραφική της εκκλησίας, μετά από 15 χρόνια.  Λέγεται ότι ο μοναχός έζησε και μετά την ολοκλήρωση του πίνακα, άρα ήταν πάνω από 115 ετών.

 Η εικόνα από τη Sihăstria Voronei λέγεται ότι έχει το χάρισμα να προλέγει καταστροφές.  Οι μοναχοί λένε ότι, τη δεκαετία του '80, η εικόνα ανακοίνωσε σεισμό.  Πιο συγκεκριμένα, πρίν  από το σεισμό, η εικόνα είχε αρχίσει να κλαίει.  Ταυτόχρονα, η εικόνα κάνει θαύματα για όσους προσεύχονται ταπεινά μπροστά της.

Πατήρ Χρυσόστομος Φιλλιπεσκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: