Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

«Έκλεψε» τη Θεία Κοινωνία όπως λένε. Δεν κατάπιε όμως τα Τίμια Δώρα, αλλά τα έβγαλε από το στόμα του αφού έφυγε από την Εκκλησία και τα τύλιξε σε ένα μαντήλι. Όταν έφτασε στο σπίτι τα έβαλε στο μελίσσι.Ένας σεχταριστής, μελισσοκόμος στο επάγγελμα, αφηγείται την ιστορία του αγίου Teofan Zăvorâtul στο βιβλίο του, με τίτλο «Περί μετάνοιας», πήγε επίσης σε μια Θεία Λειτουργία σε μια Ορθόδοξη Εκκλησία από περιέργεια και κοινωνούσε.

 «Έκλεψε» τη Θεία Κοινωνία όπως λένε.  Δεν κατάπιε όμως τα Τίμια Δώρα, αλλά τα έβγαλε από το στόμα του αφού έφυγε από την Εκκλησία και τα τύλιξε σε ένα μαντήλι.  Όταν έφτασε στο σπίτι τα έβαλε στο μελίσσι.

 Γιατί ο σεχταριστής το έκανε αυτό δεν είναι γνωστό, αλλά αυτό που συνέβη στη συνέχεια αναφέρθηκε ευρέως.  Μόλις τα σωματίδια των Ιερών Μυστηρίων τοποθετήθηκαν στην κυψέλη, οι μέλισσες σταμάτησαν να κάνουν χτένες και γρήγορα άρχισαν να κάνουν χώρο για τη διατήρηση του Σώματος του Κυρίου.

 Πρώτα ύψωσαν έναν μικρό θρόνο, μετά έναν δίσκο και μετά έχτισαν πάνω τους ένα θόλο σαν βωμό.  Αφού τοποθέτησαν το ιερό κομμάτι στο δίσκο, σωστά τακτοποιημένοι, ξάπλωσαν γύρω-γύρω και άρχισαν να δοξάζουν τον Θεό με χαμηλό βουητό.

 Βλέποντας αυτό ο μελισσοκόμος τρομοκρατήθηκε, απλά δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, κλονίστηκε σοβαρά όλη η λογική του και ζήτησε από το σπιτικό του να φέρει τον ιερέα το συντομότερο δυνατό.

 Κάτω από την εντύπωση ενός θαύματος, μετανόησε και επέστρεψε στην αγκαλιά της αληθινής Εκκλησίας, δηλαδή της Ορθόδοξης Εκκλησίας.  Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτές τις μέλισσες και από τα ζώα γενικότερα.

 Τα αμίλητα πλάσματα του Θεού, ακόμη κι αν τους λείπει το ταλέντο και η λογική με την οποία είναι προικισμένος ο άνθρωπος, στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, σέβονται τον Δημιουργό τους και τις αποστολικές διατάξεις με φόβο Θεού.

 Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θα αγωνιστούν οι σεχταριστές και όλοι οι άλλοι για να θάψουν την Αλήθεια του Θεού, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί έχουμε την υπόσχεση του ίδιου του Κυρίου ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει τη δύναμη της ορθής πίστης και της αληθινής Εκκλησίας.

 «Θα οικοδομήσω την Εκκλησία Μου και οι πύλες της κόλασης δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της».  - (Ματθαίος 16, 18)

 ☦️ Άγιος Θεοφάνος ο τελευταίος ☦️

Δεν υπάρχουν σχόλια: