Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙ ΤΩΝ 12 ΦΡΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟ ΤΗΣ Β ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο σοφός άγιος Ιερώνυμος λέει στα βιβλία του ότι βρήκε στους χρονογράφους των Εβραίων ότι θα προηγηθούν 12 φρικτά σημεία πριν την έλευση του Χριστού.
Την πρώτη μέρα θα υψωθεί τόσο η θάλασσα ώστε θα υπερβεί 15 πήχες όλα τα όρη και όχι απλώς θα τα σκεπάσει αλλά θα στέκεται στο τόπο της σαν να είναι τείχος τριγύρω της.
Την Δευτέρα
θα κατέβει τόσο βαθιά ώστε σχεδόν να μην φαίνεται.
Την Τρίτη θα φαίνονται πάνω στην θάλασσα τα μεγάλα κήτη και θηριόψαρα , θα φωνάζουν δε τόσο φοβερά και δυνατά ώστε να ακούγονται οι φωνές τους ως τον ουρανό.
Την Τετάρτη
θα κατά κρυφτούν η θάλασσα και όλα τα ύδατα.
Την Πέμπτη
θα ιδρώσουν αίμα όλα τα δέντρα και τα χόρτα της γης.
Την έκτη
θα γίνει σεισμός σε όλο τον κόσμο μεγάλος και φοβερός, ώστε να μην δύναται άνθρωπος ούτε ζώο να σταθεί στα πόδια του αλλά θα πέσουν όλες οι οικοδομές , τα κτίρια και όλα τα βουνά και οι τόποι οι ψηλοί και θα γίνει μια πεδιάδα όλος ο κόσμος.
Την εβδόμη θα κτυπούν οι λίθοι αλλήλους και θα συντρίβονται.
Την όγδοη θα ανοίξουν τα μνήματα από την ανατολή μέχρι την δύση θα εξέλθουν τα οστά των τεθνεώτων και θα ίστανται άνωθεν της γης.
Την ενάτη θα πέσουν τα άστρα από τον ουρανό και τα κτήνη θα μαζευτούν στα πεδία και θα φωνάζουν ισχυρώς χωρίς να βόσκουν.
Την δεκάτη θα αποθάνουν όλοι οι άνθρωποι για να αναστηθούν με τους άλλους όταν έλθει ο καιρός.
Την ενδεκάτη θα καταφλεχθή ο ουρανός και ο αέρας και όλο το πρόσωπο της γης από πυρ σφοδρότατου.
Την δωδεκάτη και τελευταία θα γίνει νέος ουρανός και καινή γη και τότε θα έλθει ο φοβερός Σωτήρ εμφανώς και πυρ θα προπορεύεται αυτού καθώς λέει ο προφήτης Δαβίδ. « ό Θεός εμφανώς ήξει, και ου παρασιωπήσεται, πυρ ενώπιον αυτού καυθήσεται» και τα εξής του ψαλμού.
Βιβλιογραφία. ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ . Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΥΚΟΒΟΥΝΟΓΙΑΤΡΙΣΣΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑ –ΑΤΤΙΚΗΣ 1950.

Δεν υπάρχουν σχόλια: