Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Η ΑΓΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΟ ΘΑΒΩΡΜπορείτε να δείτε για λίγο την Αγία Νεφέλη που καλύπτει κάθε χρόνο το όρος Θαβώρ στις 19 Αυγούστου, όταν εορτάζεται η Μεταμόρφωση του Χριστού κατά το ιουλιανό ημερολόγιο που ακολουθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.Οι προσκυνητές απλώνουν τα χέρια και αγγίζουν , σχεδον κρατούν στα χέρια τη Νεφέλη. Το βίντεο αφορά προσκύνημα στους Αγίους Τόπους και είναι ρωσικής παραγωγής.

H Aγία Νεφέλη αχνοφαίνεται και στο παρακάτω στιγμιότυπο.

Δείτε πώς απεικονίζονται οι φωτεινοί προβολείς , καλυμμένοι σαν από ομίχλη

oblago.jpg

O στύλος τω Μωυσεί , Χριστόν τον μεταμορφούμενον, η δε νεφέλη σαφώς , την Χάριν τού Πνεύματος, την επισκιάσασαν , εν τω Θαβωρίω, παρεδήλου εμφανέστατα.

(από τον ε΄κανόνα της ωδής της γιορτης της Μεταμορφωσεως)

Ο μεν φωτεινός στύλος που οδηγούσε τον Μωυσή προδήλωνε την Μεταμόρφωση του Χριστού, η δε νεφέλη που έσκεπε τους Εβραίους , προδήλωνε καταφανώς την Χάρη του Αγίου Πνεύματος που σκέπασε το Όρος Θαβώρ.
Κατά την τέλεση της Μεγάλης Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, που γίνεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου στην Ιερά Μονή του Θαβωρίου Όρους της Γαλιλαίας, συμβαίνει ένα θαυμαστό γεγονός κατά το οποίο καλύπτεται και επισκιάζεται το Θαβώριο Όρος από μια φωτεινή Νεφέλη. Το φαινόμενο αυτό είναι ορατό και διαβεβαιώνεται από πλήθη πιστών Ορθοδόξων προσκυνητών οι οποίοι μετά την ολονύκτια αγρυπνία και το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βγαίνουν στον περίβολο της αυλής προσευχόμενοι ψάλλοντας ύμνους...
Και ενώ ο καιρός είναι αίθριος, έρχεται στις 4 η ώρα το πρωί μια φωτεινή Νεφέλη που συνεχώς πυκνώνει, καλύπτοντας το Θαβώριο Όρος και την Ιερά Μονή, λάμποντας ολοένα και περισσότερο, εκπέμποντας ένα Θείο Φως που έχει ευωδιάζον ερυθροκυανόλευκο χρώμα!!! Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στους έκπληκτους προσκυνητές που συγκινημένοι δέονται καθώς η Αγία Νεφέλη καταλάμπουσα από το Θείο Φως, βεβαιεί την Παρουσία του Θεού κινούμενη, καλύπτοντας και φωτίζοντας τους πάντες και τα πάντα ως μεγίστη Ευλογία και Αγιασμό.
Εν συνεχεία και ενώ συνεχίζονται οι δεήσεις και οι δοξολογίες, η Αγία Νεφέλη σταδιακά απομακρύνεται αποσυρόμενη από το Θαβώριο Όρος, δίδοντας όπως και το Άγιο Φως της Αναστάσεως που βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο, μια αδιαμφισβήτητη πιστοποίηση και χαρά για την Αλήθεια της Ορθοδόξου πίστεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: