Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Στ’ αλήθεια δεν ξέρει κανείς πού βρίσκεται ή μεγαλύτερη παραφροσύνη τού σύγχρονου κόσμου πού έχει εκπέσει από το Χριστό:
 Στ’ αλήθεια δεν ξέρει κανείς πού βρίσκεται ή μεγαλύτερη παραφροσύνη τού σύγχρονου κόσμου πού έχει εκπέσει από το Χριστό: στήν προσωπική ζωή του καθενός ή στο γάμο; στο σχολείο ή στήν πολιτική; στις οικονομικές δομές ή στις νομικές διατάξεις; στον πόλεμο ή στήν ειρήνη; Παντού βλέπει κανείς αυτό πού ονομάζουμε χυδαίο και βάρβαρο. Εκεί πού ό Χριστός είναι περισσότερο απών, εκεί περισσεύει το χυδαίο και το βάρβαρο. Το ψεύδος και ή βία θριαμβεύουν.


 Ό Χριστός κάλεσε τούς ανθρώπους να πιστέψουν σ’ αυτό το χαρμόσυνο Άγγελμα: μετανοείτε και πιστεύετε στο Ευαγγέλιο. Αυτό σημαίνει ότι τούς κάλεσε να πιστέψουν Εκείνον και σε Εκείνον, σε κάθε Του λόγο. Γιατί, για τούς ανθρώπους δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φτάσουν στήν επίγνωση της αλήθειας για τα σημαντικότερα ερωτήματα της ζωής.


Τί σημαίνει ή πίστη στο Ευαγγέλιο; Σημαίνει να πιστεύεις στο Χαρμόσυνο Άγγελμα πού ό ουράνιος Άγγελος, ό Υιός του Θεού και Θεός, έφερε στο ανθρώπινο γένος. Με άλλα λόγια είναι το να πιστεύεις στον Κύριο Ιησού Χριστό και τήν Αποκάλυψή Του. Ή Αποκάλυψη του Χριστού είναι ή μεγαλύτερη αποκάλυψη από τότε πού κτίστηκε ό κόσμος.Είπεν ό Κύριος: Μετανοείτε και πιστεύετε στο Ευαγγέλιο. Αληθινή μετάνοια δεν είναι μονάχα το να θλίβεται κανείς για τα αμαρτήματα πού έχει διαπράξει, αλλά ή πλήρης μεταστροφή της ψυχής από το σκότος πρός το φως, από τα γήινα πρός τα ουράνια, από το εγώ πρός το Θεό.


Ἁγιοπνευματικές Διδαχές γιά τόν Θεό καί τούς ἀνθρώπους , Ἁγίου 


Νικολάου Ἀχρίδος,. ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: