Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ.
O ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.
Όπως αναφέρει σ’ επιστολή του προς την Ι. Μονή τού Αγίου ο κ. Π.Χ., το 1990 μετέφερε με το αυτ/τό του στο Μοναστήρι βιβλία τού Αγίου. Επειδή όμως ήταν φορτηγό και για τη μεταφορά οποιουδήποτε αντικειμένου απαιτούνται συνοδευτικά έγγραφα, που δεν υπήρχαν, εκείνη τη μέρα ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος κι αγχωμένος.

Πάνω στην αγωνία του, εντελώς ξαφνικά, καθώς συμβουλευόταν τον καθρέπτη τού αυτ/του, ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΤΑ ΕΝΑ Ι.Χ., ΠΟΥ Τ’ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ, ο οποίος μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε, χωρίς να υπάρχει δίοδος δεξιά ή αριστερά. Αμέσως ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ, ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ο οποίος, μ’ αυτόν τον αξιοθαύμαστον τρόπο θέλησε να του δείξει, ότι δεν πρέπει ν’ αγωνιά, αφού τον συνόδευε και τον προστάτευε, επειδή μετέφερε τα βιβλία Του. H χαρά του δεν περιγράφεται, γιατί, εκτός των άλλων, τον αξίωσε μιας τέτοιας θαυμαστής εμπειρίας, που δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Ω! των θαυμασίων Σου, Άγιε, όλα τα παρακολουθείς και για όλα φροντίζεις και βρίσκεις πάντα τρόπο να ευχαριστήσεις αυτούς που σου προσφέρουν ο,τιδήποτε.


Όπως δε αναφέρει στο τέλος τής επιστολής του ο κ. Π.Χ., Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΟΥΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (όπως ήταν και ο ίδιος, καθώς ομολογεί) ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: