Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ «Η ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΩΝ ΘΛΙΜΜΈΝΩΝ»—με Νομίσματα—γιατί με κέρματα, θα δούμε!!!


23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ «Η ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΩΝ ΘΛΙΜΜΈΝΩΝ»—με Νομίσματα—γιατί με κέρματα, θα δούμε!!!  


 ... Λέγεται ότι αυτή η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου δοξάστηκε με θαύματα το 1888, στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, όταν κεραυνός χτύπησε την εκκλησία όπου βρισκόταν η εικόνα της Θεοτόκου.

 Αμέσως η εκκλησία τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.  Μετά το σβήσιμο της φωτιάς βρέθηκε ανέγγιχτη από τις φλόγες, στο πάτωμα η εικόνα της Παναγίας «Χαρά όλων των αναξιοπαθούντων», με κολλημένα πάνω της 12 μικρά νομίσματα μισού καπικίου.

 Πιστεύεται ότι τα κέρματα που είναι κολλημένα στην εικόνα της Μητέρας του Θεού προέρχονται από το κουτί όπου μαζεύονταν τα φλουριά για να βοηθήσουν τους φτωχούς που έρχονταν στην εκκλησία τις Κυριακές.

 Το 1898 ανεγέρθηκε νέος ναός στη θέση του που καταστράφηκε από τις φλόγες.

 Στην εικόνα της Θεοτόκου «Χαρά πάντων των θλιμμένων», η Υπεραγία Θεοτόκος εικονίζεται όρθια, ανάμεσα στα λουλούδια του Ουρανού, με ανοιχτές αγκάλες και σκυμμένο κεφάλι, να ακούει τις προσευχές των χριστιανών.  Ο Χριστός ο Λυτρωτής εικονίζεται από πάνω, στα σύννεφα, να ευλογεί.
 
 Αν και είναι στον Παράδεισο, η Μητέρα του Θεού είναι μαζί μας.  Αυτό αντικατοπτρίζεται στην εικόνα από το γεγονός ότι η Μητέρα του Θεού περιβάλλεται από τους πιστούς που προσεύχονται, αλλά και από τους αγίους αγγέλους που μεταφέρουν τις προσευχές στην Υπεραγία Θεοτόκο.
 
 Ας δώσουμε τον εαυτό μας και ας δώσουμε τους αγαπημένους μας, μερικούς από αυτούς σε βάσανα, κόπο και στενοχώρια, ας παραδοθούμε όλοι στη Μητέρα του Θεού!

 Δόξα στον Κύριο και τη Μητέρα Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: