Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΠΈΤΡΟΣ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΉΣ.6 Αυγούστου, το καλοκαίρι απλώνει τα χέρια του και ετοιμάζεται να δώσει τη θέση του στο φθινόπωρο.  

Στη μεγάλη και αρχαία Εκκλησία, η Μεταμόρφωση του Χριστού, του Υιού του Θεού!  Στις καρδιές πολλών από εμάς υπάρχει ακόμα λόγος γιορτής, ο Θεός κράτησε για μας έναν ακόμη χρόνο τον Πατέρα με το πρόσωπο του Νικολάου και την αύρα του Σεραφείμ.  

Ο χρόνος δεν συγχωρεί κανέναν, ούτε καν τους πιο άξιους εκλεκτούς του Θεού στη γη.  Τον κουράσαμε τόσες φορές, με τις αδυναμίες μας, με την ταραχή που ξεσηκώνει την ανθρώπινη ψυχή. 

 Η εκκλησία στο Rădășeni τα έχει ακούσει όλα, είναι ένα νοσοκομείο ψυχών, γιατί υπάρχει ένας ικανός χειρουργός καρδιών.  

Ο πατέρας είναι ένας πάμπτωχος γιατρός, γιατί ο χρυσός και το ασήμι δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για αυτόν.  Είναι μεγάλη ευλογία να ακούς τη φωνή του και να νιώθεις τη δόνηση της αναπνοής του καθώς καταθέτει τη θεραπεία για την ασθένεια της ψυχής σου.  

Το να λάβεις την ευλογία ενός φίλου του Θεού είναι ένα δώρο μεγάλης αξίας, ίσως είμαστε από τους τελευταίους που απολαμβάνουμε μια τέτοια ευκαιρία, γιατί οι ιερείς του πατερικού μειώνονται από χρόνο σε χρόνο.  

Το 77ο έτος της ζωής στηρίζεται στους ώμους του πατέρα Πέτρου, του πιο θυσιασμένου στον Χριστό και στους ανθρώπους.  Τα λόγια σαν να ήταν ντυμένα με μέλι και επενδυμένα με πολύτιμη πέτρα παραμένουν φτωχά μπροστά σε ένα βουνό πνευματικότητας και ένα βάθος ταπεινότητας.  

Αν είχαμε τη δύναμη, δεν θα του επιτρέπαμε ποτέ να φύγει από εδώ, γιατί η θάλασσα είναι ταραγμένη και χρειάζεται ένας επιδέξιος καπετάνιος στο τιμόνι του πλοίου για να μας φέρει με ασφάλεια στο λιμάνι.  
Παρακαλούμε τον Θεό για περισσότερο χρόνο και χρόνο για τον πατέρα Πέτρο, ο Παράδεισος μπορεί να περιμένει, μένουμε όλο και πιο μόνοι χωρίς τον μεγάλο κληρικό.  Είθε ο Θεός να καλύψει το σπίτι και τη ζωή του πατέρα μας, γιατί με τον Θεό τα χρόνια είναι ατελείωτα.  Χρόνια πολλά, υγιής και γεμάτος πνεύμα, αγαπητέ μας πατέρα Πέτρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: