Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ο «ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ» ΧΡΙΣΤΟΣ
 Ο  «ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ» ΧΡΙΣΤΟΣ

 

AΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ο Ι.Χριστός  ήρθε και Σταυρώθηκε στην εποχή μας.


Τότε μετά από λίγες μέρες ,αφότου τονε σταυρώσανε  , συναντήθηκαν δύο γυναίκες απρόσμενα κοντά στην πλατεία της πόλης.


Η μία αριστοκράτισσα, χαμογελαστή,  ικανοποιημένη, περιποιημένη , επιτυχημένη, είχε δώσει άριστες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της ζωής.


Η άλλη φτωχοντυμένη μα με καθάρια ρούχα, γοργοπόδαρη, σιωπηλή, σαν καλόγρια μαζεμένη μα άφθαστα γλυκόψυχη.

-Καλή σου μέρα Ιουλία.

-Ω καλημέρα Μαρία.

-Το παιδάκι σου είναι καλά;

-Ναι ,δόξα Τω Θεώ ! Ο γιός μου πήρε και το διδακτορικό και δουλεύει υψηλόμισθος Διευθυντής σε μία πολυεθνική. Άσε που ξέρει και πέντε γλώσσες. Οι τοίχοι του σπιτιού είναι στολισμένοι από ταπετσαρίες πτυχίων και  τιμητικών διακρίσεων. Πέρυσι μάλιστα παντρεύτηκε μία πολύ όμορφη και πλούσια κοπέλα και  έχουν τώρα κορούλα.


Μένουνε  στα βόρεια προάστια. Δόξα Τω Θεώ έχουνε υγεία και όλο γυρνούνε τον κόσμο σε εκδρομές. Είμαι πολύ ευτυχισμένη Μητέρα. Βγήκε ο γιός μου πετυχημένος σε τούτη την ζωή. Μας ευλόγησε με το παραπάνω ο  Θεός.


Μα ο  δικός σου γιος , ο Ιησούς , τι απέγινε; Είχε κηρύξει  λέει μία νέα θρησκεία.


Εκείνη ατάραχη και με αρχοντική ψυχραιμία της απάντησε ακόμπιασταˑ


-Το παιδί μου ούτε παντρεύτηκε ,ούτε σπούδασε, ούτε τιμές και πτυχία επήρε. Παιδιά δεν έκαμε ,οικογένεια εκτός από εμέ δεν είχε. 


Δεν έβγαλε λεφτά, δεν έγινε σαράφης , μόνο κάτι μαραγκοδουλειές έκαμε, ταξίδια δεν πήγε, όλη την ζωή του στον διωγμό, την απόρριψη και το φαρμάκι και λίγες ημέρες πρίν τονε συλλάβανε, τον γδύσανε, τον χτυπήσανε και τον εκτελέσανε  σαν όνειδος ανάμεσα σε γνωστούς κακούργους…


π.Διονύσιος Ταμπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: