Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Ο πατέρας Iustin Pârvu Οι αμαρτίες του σύγχρονου ανθρώπουΟ πατέρας Iustin Pârvu
 Οι αμαρτίες του σύγχρονου ανθρώπου

 Οι αμαρτίες του σύγχρονου ανθρώπου είναι αλαζονεία, αμέτρητη υπερηφάνεια.  Μετά το έργο της σωτηρίας, επιφανειακά.  Η προσευχή που γίνεται από την άκρη των χειλιών, χωρίς να αγγίζει την καρδιά.  Ο αλκοολισμός που είναι η αιτία όλων των κακών στην κοινωνία μας...

 Η κατάσταση δυσαρέσκειας του ανθρώπου που, αν και έχει τα πάντα, θέλει ακόμα να έχει περισσότερα, υλικά, χωρίς να σκεφτεί ούτε στιγμή πόσο βαθιά προχωρά με την ψυχή του, πόσο σώζεται η ψυχή του.  Μετά το μίσος που επικρατούσε προς τον γείτονα, τον αδερφό για παιδικούς λόγους, από ηλίθια φιλοδοξία και από εδώ ο καυγάς, ο θυμός, η επιθετικότητα.

 Οι αμαρτίες είναι αρρώστιες της ψυχής.  Και για την ψυχή, όλες οι ασθένειες είναι δύσκολες, μπορεί να είναι θανατηφόρες.  Λέει κάπου ο πατήρ Κλεόπα: «Αλίμονό μου, πεθαίνω...!  Φοβόμαστε…;  Ας μη φοβόμαστε τον θάνατο.  Ας φοβηθούμε την αμαρτία, ότι η αμαρτία οδηγεί στο θάνατο, ότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος.  Και ο αληθινός θάνατος της ψυχής είναι η αμαρτία»...!

 Στη Σωτηρία των αμαρτωλών λέγεται: «Προς τον Θεό ας έχουμε καρδιά υιών, προς τον πλησίον μας καρδιά μάνας και προς τον εαυτό μας καρδιά κριτή».  Ζηλεύω?  Ο Ρουμάνος περισσότερο κοιτάζει στην αυλή του γείτονα παρά στη δική του... Βλέπει ότι η αυλή του γείτονα δεν είναι σκουπισμένη, αλλά δεν βλέπει και ότι δεν σκουπίζεται.  Το αμάρτημα του φθόνου είναι από τις πιο βαριές αμαρτίες, επιτίθεται στην ψυχή σαν σκουλήκι.

 Ο πατέρας Iustin Pârvu,
 Πνευματικά δώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: