Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ποιος σε διδάσκει να είσαι ΚΑΛΟΣ;Ποιος σε διδάσκει να είσαι ΚΑΛΟΣ;

 Καθόμουν σε ένα τραπέζι, με έναν αστυνομικό επιθεωρητή με 20ετή εμπειρία και διδακτορικό στην ψυχολογία.  Ο άνθρωπος βασίστηκε πολύ στο κομμάτι της.  Πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας.
 Τον ρώτησα: Ποια είναι τα αίτια και τα συμπτώματα του εγκλήματος των νέων;
 Πατέρα, υπάρχουν πολλά να πούμε.  Κυρίως όμως αφορά παιδιά που δεν είχαν αγάπη, από βίαιες οικογένειες.  Είναι η έλλειψη εκπαίδευσης και η κακοποίηση από τους ενήλικες.
 Ως συμπτώματα  συμμορίες, χρήση ναρκωτικών, δικαιολόγηση της βίας, μοναξιά, ριζοσπαστισμός και σατανισμός.
 Πώς, οι σατανιστές γίνονται εγκληματίες;
 Τις περισσότερες φορές ο σατανισμός εκδηλώνεται ως θυσία στον διάβολο, πρώτα στα ζώα και μετά στους ανθρώπους.  Αυτή είναι η προσέγγιση.
 Και πώς τους σταματάς;
 Είναι πολύ δύσκολο, πατέρα, αλλά θα εκπλαγείς: πατρική φιγούρα, πρότυπο, η θρησκεία ως διδασκαλία καλοσύνης, συμπόνιας, ανωτερότητας μέσα από το καλό.  Έχουμε αρκετούς ιερείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε πολύ καλά.  Έχω απελευθερώσει δεκάδες νέους από την εμμονή τους με τον θάνατο: τους δικούς τους ή των άλλων.
 Σιωπησα.
 Πράγματι, καμία πειθαρχία εκτός Θρησκείας ΔΕΝ σε διδάσκει να είσαι καλός.  Και αν δεν είχες αληθινή μητέρα, θα μπαίνεις συνεχώς στον πειρασμό να είσαι κακός.
 Ας ακούσουν και οι ποταποί κράχτες που αμφισβητούν τον ρόλο της Θρησκείας στο σχολείο.  Στην πραγματικότητα, δεν ακούνε ποτέ.  Με τις μάσκες τους στα πρόσωπά τους στριμωγμένες από μίσος, είναι οι υπηρέτες του μεγάλου μασκοφόρου του κόσμου, του διαβόλου.

Πατήρ Ιωάννης Ιστράτι 

Δεν υπάρχουν σχόλια: