Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΑΓΆΠΗ.    🙏 Χαρά μου, να ξέρεις ότι η αγάπη προς τον πλησίον πρέπει να είναι συνεχής σαν το ηλεκτρικό ρεύμα, αν θέλουμε να φέρει φως στη ζωή μας.  

Τι κέρδος έχεις, αν σήμερα αγαπάς τον πλησίον σου και τον βοηθάς και αύριο τον κακολογείς;  

Τι σε ωφελεί, αν κάτσεις μαζί του στο τραπέζι και αφού έφυγε τον συκοφαντήσεις, κρίνεις τον και απόλαυσε τις αδυναμίες του.  Μην ξεχνάς ότι το να αγαπάς τον πλησίον σου δεν είναι εύκολο πράγμα. 

 Από το ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΟΥ μέχρι το ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΛΗΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.  Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο βουνό, μια νεαρή οικογένεια σταμάτησε σε μια καμπίνα φωλιασμένη ανάμεσα στα βουνά.  Το μικρότερο αγόρι, αφού μάλωσε με τον αδερφό του, πήγε στο πίσω μέρος της καμπίνας και φώναξε με κακεντρέχεια: ΣΕ ΜΙΣΩ!  Αλλά αμέσως η ηχώ του απάντησε, σαν δυνατή φωνή: ΣΕ ΜΙΣΩ!  Σε μισώ!  Σε μισώ!.. Το παιδί φοβήθηκε και έτρεξε στο εξοχικό λέγοντας στον πατέρα του ότι κάποιος έξω του φώναξε ότι το μισεί. 

 Πήγαν μαζί σε εκείνο το μέρος και ο πατέρας του είπε: ΓΙε, ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ.  Το παιδί φώναξε: ΣΕ ΑΓΑΠΩ!  Και αμέσως η ηχώ του απάντησε: ΣΕ ΑΓΑΠΩ!  Σ'ΑΓΑΠΩ!  ΣΕ ΑΓΑΠΩ!... Τότε ο πατέρας του είπε:
 ❗️ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, όπως είναι στη ζωή.  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ.  ❤️ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.❤️ Και σε παρακαλώ μην ξεχνάς ένα πράγμα: Τι νόημα έχει να λες: ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΥΡΙΕ! Δεν υπάρχει τίποτα που να του αποδεικνύει την αγάπη μας;.  ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ.  Αμήν και Αλληλούγια!
        Ιερέας Ιωάννης 🛎.

Δεν υπάρχουν σχόλια: