Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ - Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ-

ΠΡΟΛΟΓΟΣ


Ιεραποστολή! Μία λέξης πού συγκινεί σχεδόν όλους μας και κινεί το ενδιαφέρον για μια μεγαλύτερη πληροφόρηση και εισαγωγή στον κόσμον της. Με πόσο ενδιαφέρον διαβάζαμε μικροί τον βίο και τα κατορθώματα των πρώτων ιεραποστόλων στην Αφρική και στις άλλες Χώρες. Πόσο φάνταζαν στα μάτια μας οι μορφές του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, των αγίων Φρουμεντίου, Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς και άλλων συγχρόνων ιεραποστόλων όπως του π. Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου, του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι, του π. Κοσμά Γρηγοριάτη και άλλων.
Σήμερα ζώντας σε μία εποχή χλιαρότητας και αδιαφορίας, οπού κυριαρχεί εν πολλοίς ο ατομισμός, πόσο θα πρέπει να κρατάμε υψηλά στην συνείδηση μας και να παραδειγματιζόμαστε από εκείνους τους ολίγους, πού παραμερίζοντας το συμφέρον τους, εξέρχονται από τον κλοιό μιας προσωπικής αυτάρκειας και αψηφώντας και την ίδια τους την ζωή, αγωνίζονται να μεταδώσουν το φως του Ευαγγελίου και τις αιώνιες Αρχές του στους Αδελφούς «τους εν σκότει και σκιά θανάτου καθήμενους».
Ό συγγραφέας του παρόντος βιβλίου π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης, έχοντας μία προϋπηρεσία 15 ετών στην ιεραποστολή της Κεντρικής Αφρικής απέκτησε μια πλούσια εμπειρία από την εκεί διακονία του, οπού μετέβη κατόπιν ευλογίας του Γέροντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Όσιου Γρηγορίου 'Αγίου Όρους, άρχιμ. π. Γεωργίου. Εδώ μας καταγράφει μερικές απ’ αυτές.
Το βιβλίο φέρει τον τίτλο: «Ή δράσις της μαγείας στην Αφρική», θίγει ένα μεγάλο θέμα, πού δυστυχώς ταλαιπωρεί, όχι μόνο τους κατοίκους της Αφρικής, αλλά και της Πατρίδος μας, αν και αυτή έχει ηλικία δύο χιλιάδων περίπου ετών χριστιανικής ζωής-
Οι στατιστικές πού αναφέρουν τον αριθμό των μάγων πού υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα είναι απογοητευτικές, αν Όχι απελπιστικές και πού δεν μας τιμούν καθόλου.
Μερικές φορές άνθρωποι - ναυάγια από τα προβλήματα της ζωής, αντί να κατευθυνθούν στην Εκκλησία, ώστε με τα ιερά Μυστήρια της να τα ξεπεράσουν, στρέφονται στους μάγους με αποτέλεσμα ή εσχάτη πλάνη να είναι χειρών της πρώτης.
Στον ημερήσιο τύπο και γενικά στα μέσα κοινής ενημερώσεως διαφημίζονται τα ανωτέρω κατά κόρον, χωρίς καμία συστολή.
Άνθρωποι διακεκριμένοι στην κοινωνία έχουν χάσει ολόκληρες περιουσίες, διότι έδειξαν εμπιστοσύνη σε τέτοια πρόσωπα και κατόπιν έγιναν πειθήνια όργανα τους.
Οι νέοι μας αναζητώντας κάτι το διαφορετικό, εμπλέκονται κι αυτοί από τα τρυφερά ακόμη χρόνια της εφηβείας.
Το παρόν βιβλίο είναι μία «ανάσυρσις» του προσωπείου και ξεσκέπασμα της προσωπικότητας όλων αυτών πού πίσω από τον «επιστημονικό» τίτλο του παραψυχολόγου, του μεταφυσικού, ωροσκόπου, αστρολόγου κλπ. λυμαίνονται πνευματικά και οικονομικά τον εύπιστο και απλό λαό μας. Αποκαλύπτει πραγματικά, και μερικές φορές με ρεαλισμό, τον τρόπο ενεργείας της μαγείας και των μάγων, μέσα στην ίδια πηγή της δράσεως τους, την Αφρική.
Το σπουδαιότερο γεγονός σ' αυτή την παρουσίαση αποκάλυψη είναι ότι ο συγγραφέας ομιλεί εξ ιδίας εμπειρίας. Παραθέτει γεγονότα αυθεντικά, όπως τα είδε, τα έζησε ο ίδιος ή τα άκουσε από αυτόπτες μάρτυρες. Έζησε επί αρκετά έτη στο κλίμα αυτό κι έτσι μπορεί να παρουσίαση τα συμπεράσματα του με αξιοπιστία, υπευθυνότητα, αλλά και με πόνο.
Το ζητούμενο από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, δεν θα πρέπει να είναι μόνο μία απλή ενημέρωσης στο θέμα, πού διαπραγματεύεται. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο πού διατρέχουμε και την πνευματική φθορά πού σιγά - σιγά υφιστάμεθα από την άπομάκρυνσί μας από την 'Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τον προσανατολισμό μας στις ενέργειες του σατανά.
Στην Παλαιά Διαθήκη, προβλεπόταν και ετιμωρείτο αυστηρά ή καταφυγή στους μάγους και εγγαστρίμυθους. Πόσο μάλλον θα πρέπει να απέχουμε εμείς σήμερα, πού ευρισκόμαστε στην περίοδο της Χάριτος του Ευαγγελίου;
Ευχόμαστε ή ανάγνωσης του παρόντος να αποτελέσει ένα εγερτήριο και αφυπνιστικό σάλπισμα προς όλους και να γνωρίζουμε πλέον, ότι ή αιώνια σωτηρία μας ευρίσκεται μέσα στην Εκκλησία μας, στα Μυστήρια της, στην Ιερά παράδοση και στην διδασκαλία των Άγιων Πατέρων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: