Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

"Eπ΄ ουδενί δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή"

Υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου,
"Eπ΄ ουδενί δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή"

Το παρακάτω video είναι από τη σημερινή (21/11/2009) συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας σε συζήτηση με μαθητές Συμβούλους του Συνηγόρου του Πολίτη.
Δείτε όσα φοβερά αναφέρει η Υπουργός σχετικά με την προσευχή, τον εκκλησιασμό και τα θρησκευτικά
(από το λεπτό 5.35 κ.εξής):

Διαβάστε εδώ απομαγνητοφωνημένα τα όσα λέει η Υπουργός:
Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που έχει σήμερα όλη η Ευρώπη. Από τη μια έχουμε κοινωνίες, οι οποίες έχουν μέσα από τους αιώνες διαμορφωμένες θέσεις, αντιλήψεις, πιστεύω. Και αυτές οι κοινωνίες διευρύνονται με ανθρώπους που έρχονται από όλα τα σημεία του κόσμου και οι οποίοι έχουν τις δικές τους ριζωμένες αντιλήψεις και όχι μόνο θρησκευτικές, πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Νομίζω ότι στη δημοκρατία πρέπει να τα σεβαστούμε και τα δύο. Έτσι, δεν μπορεί η υπάρχουσα κοινωνία να αλλάξει τα δεδομένα της και δεν πρέπει επ΄ ουδενί να πιέζει τους εισερχόμενους, τους φιλοξενούμενους, αυτούς που θέλουν να μοιραστούν την ίδια πατρίδα, να ταυτιστούν, να αφομοιωθούν πολιτιστικά. Επ΄ ουδενί, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε, δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας. Γιατί δεν σημαίνει ότι κι όλα τα Ελληνόπουλα… υπάρχουνε… η δυνατότητα της επιλογής.
Η χώρα έχει ανεξιθρησκεία.
Επομένως επ’ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής του να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας.
ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: