Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Νυκτερινή ανάβαση για την προσκύνηση του παρεκκλησίου Προφήτου Ηλία στον Υμηττό στην περιοχή της άνω Γλυφάδας. Η θέα είναι εκπληκτική.Κάποια ιστορικά γεγονότα για το παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον Υμηττό στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας.

Πριν 60 χρόνια το 1950 ένας ευσεβής οικοδόμος ο κ. Σαράντος είδε στον ύπνο του τον Προφήτη Ηλία και του είπε να ανέβει στο βουνό για να ψάξει να βρει την εικόνα του.

Πράγματι μετά από το όνειρο αυτό ο ευσεβής εκείνος άνθρωπος άρχισε να ψάχνει την γύρω περιοχή για να βρει την εικόνα. Μετά από πολλές προσπάθειες αρκετά ψηλά σε μια υπέροχη τοποθεσία βρήκε την εικόνα.

Κατόπιν με την βοήθεια ενός υποζυγίου φόρτωσε τα οικοδομικά υλικά και σιγά σιγά μόνο του αφού ήξερε να χτίζει έφτιαξε το ναό του Προφήτη με πολύ μεγάλη υπομονή και δυσκολία. Δρόμος δεν υπήρχε και η περιοχή ήταν δύσβατη. Όμως η πίστη του Σαράντου ήταν μεγάλη. Έτσι με την βοήθεια του αγίου τέλειωσε την εκκλησία όπου κάθε χρόνο τελείτε εσπερινός και Θεία Λειτουργιά στην τιμή του αγίου και εκατοντάδες πίστη ανεβαίνουν το δύσκολο μονοπάτι για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον άγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: