Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Ο Δρ Χαμίντ από την Αίγυπτο, είναι λόγιος και συγγραφέας του επόμενου άρθρου.Mετάφραση: 


Ο Δρ Χαμίντ από την Αίγυπτο, είναι λόγιος και συγγραφέας του επόμενου άρθρου.

"Είμαι Μουσουλμάνος κατά το θρήσκευμα, Χριστιανός κατά το πνεύμα,  Εβραίος κατά την καρδιά, και πάνω απ' όλα Άνθρωπος. 
Γεννήθηκα μουσουλμάνος και έζησα όλη τη ζωή μου ως οπαδός του Ισλάμ.

Μετά τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις που γίνονται από τα χέρια των συναδελφών μου μουσουλμάνων παντού σε αυτό τον πλανήτη, και μετά από τις πάρα πολλές βίαιες πράξεις από ισλαμιστές σε πολλά μέρη του κόσμου, αισθάνομαι υπεύθυνος ως μουσουλμάνος και σαν άνθρωπος, να μιλήσω και να πω την αλήθεια προς όφελος και προστασία όλου του κόσμου και των μουσουλμάνων των ίδιων, από έναν επερχόμενο πόλεμο και καταστροφή των πολιτισμών.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η σημερινή ισλαμική διδασκαλία μας, επιφέρει βία και μίσος προς τους μη μουσουλμάνους. Εμείς οι Μουσουλμάνοι είναι αυτοί που πρέπει να αλλάξουν.

Μέχρι τώρα έχουμε αποδεχθεί την πολυγαμία, την κακοποίηση των γυναικών από τους άνδρες, την θανατική καταδίκη όσων μεταστρέφονται από το Ισλάμ σε άλλες θρησκείες.

Ποτέ δεν είχαμε μια σαφή και δυναμική θέση ενάντια στην έννοια της δουλείας ή των πολέμων, όμως θέλουμε να διαδώσουμε τη θρησκεία μας και να υποτάξουμε και άλλους στο Ισλάμ,  αναγκάζοντας τους να πληρώσουν ένα ταπεινωτικό φόρο που ονομάζεται jizia.

Ζητάμε από τους άλλους να σεβαστούν τη θρησκεία μας, την στιγμή που βρίζουμε τους μη μουσουλμάνους δυνατά (στα αραβικά) στις προσευχές μας στα τζαμιά.

Ποιό μήνυμα δείνουμε στα παιδιά μας όταν λέμε ότι οι Ιουδαίοι είναι  "απόγονοι των χοίρων και πιθήκων"; [Ωστόσο, τόσο οι Άραβες όσο και οι Εβραίοι είναι απόγονοι του Ιμπραήμ (Αβραάμ)!]

Είναι αυτό ένα μήνυμα αγάπης και ειρήνης, ή ένα μήνυμα μίσους;

Έχω πάει σε χριστιανικές εκκλησίες και εβραϊκές συναγωγές όπου προσεύχονταν για τους μουσουλμάνους. Εμείς συνέχεια τους βρίζουμε και διδάσκουμε και τις γενιές μας να τους αποκαλούν «άπιστους», και να τους μισούν.

Εμείς αμέσως πέφτουμε στα γόνατα για να υπερασπιστούμε τον προφήτη Μωάμεθ, όταν κάποιος τον κατηγορεί ότι είναι ένας παιδόφιλος, ενώ, ταυτόχρονα, ... αισθανόμαστε υπερήφανοι με την ιστορία στα ισλαμικά βιβλία μας που παντρεύτηκε ένα μικρό κοριτσάκι επτά χρονών [Aisha] όταν ήταν άνω των 50 ετών.

Με λύπη ομολογώ ότι πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι από εμάς, χάρηκαν και πλημύρισαν από ευτυχία με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και πολλές άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Μουσουλμάνοι καταγγέλλουν εναντίον αυτών των επιθέσεων μπροστά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να δείχνουν καλοί, ενώ την ίδια στιγμή ανέχονται τους ισλαμιστές τρομοκράτες και συμπάσχουν με τα αίτια που τους οδηγούν σε αυτές τις πράξεις.

Μέχρι τώρα οι «εντιμότατες» κορυφές των θρησκευτικών μας αρχών ουδέποτε εξέδωσαν "φετβά" ή κάποια θρησκευτική δήλωση για να διακηρύξουν τον Μπιν Λάντεν ως αποστάτη, αλλά διακήρυξαν ως αποστάτη ένα συγγραφέα, όπως τον Ρούσντι, ο οποίος θα πρέπει σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο Σαρία, να θανατωθεί μόνο και μόνο για το γράψιμο ενός βιβλίου που επικρίνει το Ισλάμ.

Μουσουλμάνοι προβαίνουν σε διαδηλώσεις για να αποκτήσουν περισσότερα θρησκευτικά δικαιώματα όπως κάναμε στη Γαλλία για να σταματήσει η απαγόρευση του χιτζάμπ (μαντίλα στο κεφάλι), ενώ ποτέ δεν έχουμε κάνει με τέτοιο πάθος και σε αυτούς τους αριθμούς διαδηλώσεις εναντίον των τρομοκρατικών δολοφονιών. Αντίθετα η απόλυτη σιωπή ή σιωπηλή συγκατάβασή μας προς τους τρομοκράτες, τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν τις διαβολικές πράξεις τους.

Εμείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να σταματήσουμε να ενοχοποιούμε, να κατηγορούμε και να ρίχνουμε το βάρος για τα προβλήματά μας σε άλλους όπως στην ισραηλινή / παλαιστινιακή σύγκρουση. Στην πραγματικότητα, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το Ισραήλ είναι το μόνο φως δημοκρατίας και πολιτισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Εμείς διώξαμε τους Εβραίους χωρίς καμία αποζημίωση ή έλεος από τις περισσότερες αραβικές χώρες, για να τις κάνουμε «ελεύθερες από Εβραίους χώρες", ενώ το Ισραήλ αποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο Άραβες να ζήσουν εκεί, να έχουν τη δική τους εθνικότητα, και να απολαύσουν τα δικαιώματά τους σαν ανθρώπινα όντα. Στο Ισραήλ, ο νόμος απαγορεύει να κακοποιούν οι άνδρες τις γυναίκες, και κάθε άτομο μπορεί να αλλάξει την θρησκευτική του πεποίθηση χωρίς φόβο να θανατωθεί από τον ισλαμικό νόμο λόγω «αποστασίας», ενώ στον ισλαμικό κόσμο οι άνθρωποι μας δεν απολαμβάνουν κανένα από αυτά τα δικαιώματα.

Συμφωνώ ότι οι «Παλαιστίνιοι» υποφέρουν, αλλά υποφέρουν εξαιτίας των διεφθαρμένων ηγετών τους και όχι εξαιτίας του Ισραήλ.

Δεν βλέπει κανείς Άραβες που ζουν στο Ισραήλ να φεύγουν για να ζήσουν στον αραβικό κόσμο.

Αντίθετα, βλέπουμε χιλιάδες Παλαιστίνιους να πηγαίνουν με χαρά να εργασθούν στο Ισραήλ, στη χώρα του «εχθρού». Αν το Ισραήλ αντιμετώπιζε τους Άραβες άσχημα όπως κάποιοι ισχυρίζονται, σίγουρα θα βλέπαμε να συμβαίνει το αντίθετο.

Εμείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να παραδεχτούμε τα προβλήματά μας για να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα λύσουμε. Μόνο τότε θα ξεκινήσει μια νέα εποχή, για να μπορέσουμε ζήσουμε σε αρμονία με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες μας πρέπει να δείξουν μια σαφή, και πολύ σθεναρή στάση εναντίον της πολυγαμίας, της παιδοφιλίας, της δουλείας, της θανατικής καταδίκης όσων διαλέγουν να μεταστραφούν από το Ισλάμ σε άλλη θρησκεία, τον ξυλοδαρμό των γυναικών από τους άνδρες, και την κήρυξη πολέμου στους μη-μουσουλμάνους με σκοπό να εξαπλωθεί το Ισλάμ.

Τότε, και μόνο τότε, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από τους άλλους να σεβαστούν τη θρησκεία μας..."


Δεν υπάρχουν σχόλια: