Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Ο πανοσιολογιώτατος ηγούμενος της Ι.Μ.Σαρανταριου όρους Αρχιμ. Γεράσιμος Εκοιμήθη.


Ο πανοσιολογιώτατος ηγούμενος της Ι.Μ.Σαρανταριου όρους Αρχιμ. Γεράσιμος γεννηθείς 1934 αποδημήσε προς κύριο σήμερα 30/7/19 κ ώρα 7,20 π.μ (εορτή της Αγίας Μαρίνης) Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Ι.Μ.Αγιου Γερασίμου ώρα 5 μ.μ λόγω ζέστης.
 Την ευχή του να έχουμε όλοι κ να δεηθουμε ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του.
 Ήταν ένας άξιος αγιοταφιτης όπου ξεκίνησε μεγάλος σε ηλικία σαν δόκιμος στην Ι.Μ Αγίου Γερασίμου και ο γέροντας τον προώθησε στο πατριαρχείο .Υπηρέτησε στην  οικονομική επιτροπή και ο μακαριστός Πατριάρχης Διόδωρος τον τοποθέτησε ηγούμενο στο Σαρανταριο όρος όπου 32 χρόνια μετά ζήλου<<όπως κ όλοι οι αγιοταφιτες>> επεδόθη στην ανακαίνιση του μοναστηριού που κόστισε αρκετά χρήματα τα οποία ήταν από το εργοχειρο κ το κεράκι των ευλαβων προσκυνητών , επίσης βοηθούσε άπορες οικογένειες Παλαιστινίων καθώς και στην πατριαρχική σχολή της Σιών . Κατόπιν αιτήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου βοήθησε με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την ανακαίνιση και την ηλεκτροδότηση της Ι.Μ.Τιμιου Πρόδρομου στον Ιορδάνη.  
 Τους τελευταίους μήνες λόγω γήρατος κ ασθένειας δεν μπορούσε να κινηθεί κ να θυμηθεί <<αλστχαϊμερ>> είπαν οι γιατροί.  Μεταφέρθηκε στην μονή Αγίου Γερασίμου.......
 ''Οι βουλές του Θεού ανεξιχνίαστες...από εκεί που ξεκίνησε εκεί τελείωσε ως άξιος αγιοταφιτης έκλεισε τον κύκλο της αγιοταφικης 
υπηρεσίας του στα Πανάγια προσκυνήματα.''
   Αιωνία η μνήμη.
 Υ.Γ
 Ο γέροντας Χρυσόστομος εκ μέρους του Μακαριωτάτου εύχεται στους οικείους ( ζωή σε αυτούς) την εξιψους παραμυθιαν ,καθώς και σε όλους τους γνωστούς κ φίλους προσκυνητές της Ι.Μ. Σαρανταριου.
    Αιωνία η μνήμη
  Ο γέροντας 
             μετά της 
                Συνοδείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: