Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος : Μηνύματα εξ Ουρανού! Όλα αυτά τα παράδοξα, που συμβαίνουν στις ημέρες μας, δηλ. οι πυρκαϊές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, η πείνα και οι λοιμικές ασθένειες, που πλήττουν ολόκληρο τον πλανήτη μήπως είναι σημάδια του Ουρανού; Μήπως ο Πανάγαθος Θεός μας δίνει το μήνυμα, ώστε από την αμαρτωλή ζωή, την ασέβεια και την απομάκρυνσή μας από τον Ναό, να επιστρέψουμε και πάλι στην πατρική αγκαλιά Του, για να γλυτώσουμε και να σωθούμε, όπως ό Άσωτος υιός;

Λαμβάνω αφορμήν από τις καταστρεπτικές πυρκαϊές, που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αχαΐας από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου 2021, δηλ. έως προχθές το Σάββατο, και κυριολεκτικά αναστάτωσαν ολόκληρη την περιοχή! Σαν παράδειγμα αναφέρω το γεγονός, ότι κάποια στιγμή έκλεισαν τόσον η εθνική οδός Πατρών-Αθηνών, όσον και η παλαιά τοιαύτη!

Η περίπτωση της περιοχής Λαμπίρι-Καμάρες-Ζήρια-Λόγγος και Ροδοδάφνη της Αχαΐας απλώς είναι μία από τις πολλές και συνεχείς φωτιές που καίνε σ’ όλο το μήκος και το πλάτος του Πλανήτη μας. Καίγονται η Καλλιφόρνια στις ΗΠΑ και η …….Σιβηρία, δηλ. μια παγωμένη περιοχή, στη Σοβιετική Ένωση! Πνίγονται η Γερμανία στην Ευρώπη και η Κίνα στην Ασία!
Ένας περίπατος στο Διαδίκτυο μας δείχνει τρομερές καταστροφές! Ας επιχειρήσουμε, λοιπόν, μια περιήγηση!

Έτσι, λοιπόν, αλλού έχουμε πυρκαϊές, αλλού πλημμύρες και αλλού διάφορες άλλες καταστροφές ! Στην περιοχή των Θηβών προ τινός χρόνου είδαμε το εξής παράδοξο φαινόμενο: πολλοί συνεχόμενοι μικροί σεισμοί την ίδια ημέρα συνετάραξαν την ανθρώπινη Κοινωνίας της περιοχής! Λίγο νωρίτερα και στην περίοδο του Καλοκαιριού είδαμε να πέφτουν εκεί καταρ-ρακτώδεις βροχές, ώστε οι δρόμοι να γίνωνται ποτάμια! Το ύψος του νερού έφθανε τα 2-3 μέτρα με συνέπεια να παρασύρει οχήματα και κατοικιες.

Το φαινόμενο αυτό σε πιο σκληρή μορφή το είδαμε να επαναλαμβάνεται στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο κ.α.! Σ’ αυτά τα μέρη, τα πολιτισμένα, είδαμε, ότι συνέβησαν τρομερές καταστροφές! Σπίτια, φορτηγά αυτοκίνητα κλπ. έγιναν ….βαρκούλες στην ορμή του τριών μέτρων ύψους νερού της βροχής μέσα στο κατακαλόκαιρο, μέσα στον Ιούλιο!

Έπειτα από τις παραπάνω μεγάλες καταστροφές, ας δούμε τώρα το Μεγαλείο και τη Δύναμη του Χριστού μας! Όταν ο Θεός θέλει, τότε ό,τι θέλει Εκείνος αυτό μένει ανέγγιχτο από την οποιαδήποτε φυσική καταστροφή! Αυτό ονομάζεται θαύμα! Το θαύμα, λοιπόν, μας φανερώνει και μας τονίζει την ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΘΕΟΥ! Επομένως και ο άνθρωπος, όταν καταφεύγει κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Θεού, μένει αλώβητος, ό,τι και αν συμβεί!

Οι Άγιοι Τρείς Παίδες π.χ. ερρίφθησαν μέσα σε ένα πύρινο καμίνι! Και όμως έμειναν αλώβητοι και άθικτοι! Τον Προφήτη Ιωνά τον έρριψαν μέσα στη θάλασσα! Και όμως ένα θαλάσσιο κήτος, απεσταλμένο από τον Σωτήρα Χριστό, τον ρούφηξε και τον έβγαλε στην ξηρά ακέραιο και αλώβητο! Ο άγιος Νικόλαος παρέλαβε τον πιστό εκείνο άνθρωπο, ο οποίος, ως ναυαγός μέσα στα πέλαγα προσευχόταν και παρακαλούσε τον Άγιο για την σωτηρία του, και τον μετέφερε στο εκκλησάκι του χωριού του, σώο και αβλαβή και με τα ρούχα του μούσκεμα από τη θάλασσα!

Έτσι, λοιπόν, και στις ημέρες μας ενώ η περιοχή στην νήσο Πάρο κάηκε όλη και καταστράφηκε ολοσχερώς, ένα εξωκκλήσι έμεινε άθικτο από την φωτιά, για να μας θυμίζει το μεγαλείο και την δύναμη του Θεού! Ούτε οι καπνοί δεν λέρωσαν τους κατάλευκους τοίχους του!

Φθάνουμε, λοιπόν, στο τέλος του παρόντος σημειώματός μας. Στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε τα εξής σημαντικά:

«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων· ὁρᾶτε μή θροεῖσθε· δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. Έγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους· πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων». (Ματθ. κδ’, 6-8)

Δεν υπάρχουν σχόλια: