Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η ζωή του ανθρώπου κρέμεται από μία τρίχα;


Η ζωή του ανθρώπου κρέμεται από μία τρίχα;   

Αν στη στέγη ενός σπιτιού υπάρχει ένας κατακόρυφος σωλήνας μιας κεραίας που από μακριά φαίνεται σαν τεντωμένο σχοινί, είναι παράλογο να πει κανείς ότι αυτό το σπίτι κρέμεται από ένα σχοινί. Το σπίτι στηρίζεται στο σταθερό έδαφος και δεν κρέμεται από μία τρίχα, όπως φαίνεται από μακριά ο σωλήνας της κεραίας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζωή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού και η ζωή του βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Ο Απόστολος Παύλος λέει, «ουδείς γαρ ημών εαυτώ ζη, και ουδείς εαυτώ αποθνήσκει » (Ρωμ. ιδ’,7).
Αν η ζωή του ανθρώπου κρεμόταν από μία τρίχα, τότε όλοι θα ζούσαν με το φόβο, μήπως κοπεί αυτή η τρίχα. Αντί λοιπόν να βλέπει κανείς φόβο εκεί που δεν υπάρχει, καλλίτερα είναι να βλέπει το θεμέλιο της ζωής του που είναι ο Χριστός, γιατί « θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστιν Ιησούς Χριστός »(Α’ Κορ. γ’,11).

Αντί να βλέπει το σωλήνα της κεραίας σαν τεντωμένο σχοινί, καλλίτερα είναι να προσέχει, μήπως τα θεμέλια του σπιτιού είναι πάνω σε σαθρό έδαφος.Ιωάννης Χ. Δήμος  πτχ. Θεολ. & Φιλοσ. Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: