Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Δαίμονες παντού:


Δαίμονες παντού: δαίμονες στα σχολεία, όπου οι δάσκαλοι διδάσκουν ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο και ότι δεν υπάρχει Θεός....

 Δαίμονες στην αγορά, όπου ο νόμος ορίζει «απαγάγετε για να φάτε και κλέψτε για να έχετε»...

 Δαίμονες στα δικαστήρια, όπου άφοβα χαστουκίζουν το Ευαγγέλιο... Κοινωνία δαιμονισμένων.  Ο Ρώσος Ντοστογιέφσκι, που έγραψε το έργο «Δαίμονες», είχε δίκιο.

 Οι δαίμονες αναστατώνουν τη ζωή και την κάνουν μίζερη.  Πώς σε λένε, κοινωνία;  "Λεγεώνα".

 Η καρδιά μας;  «Legion» και αυτή.  Ο Χριστός δεν ζει μέσα της!

 Ζούμε σε μια σατανική εποχή: μας κυριεύει ο σατανάς.  Δυστυχώς, σήμερα, ως επί το πλείστον, ο Χριστός δεν κυβερνά πλέον.  Ο σατανάς και οι δαίμονες κυβερνούν.

 Οι άνθρωποι τους έκαναν «κύριους αυτού του κόσμου» (Εφεσίους 6, 12).

 Τους παραδόθηκαν καρδιές, οικογένειες, σπίτια, υπουργεία, κυβερνήσεις, κοινοβούλια, οργανισμοί – με την προσωπική θέληση του καθενός... Και ο διάβολος δεν ξέρει να κάνει καλό.  Γι' αυτό κυβερνά την άγνοια και την καταστροφή.

 Μια μεγάλη απιστία βασιλεύει.  Κι εμείς που λέμε πιστεύουμε δεν πιστεύουμε.  Είχαμε επηρεαστεί.  Κάποτε οι πρόγονοί μας δεν είχαν σχολεία, πανεπιστήμια, ακαδημίες, δεν είχαν χρήματα και πλούτη, δεν είχαν πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα.

 Η κοινωνία όμως ήταν αγιασμένη.  Δεν υπήρχαν βωμολοχίες, ούτε βρισιές.  Εκατό χρόνια στη Μακεδονία και δεν βγήκε διαζύγιο το διαζύγιο ήταν άγνωστο.

 Τώρα?!

 Πώς σε λένε Ελλάδα;  "Λεγεώνα"!

 Τότε είχαν φτωχές καλύβες, αλλά στις καλύβες ζούσαν άγιοι άνθρωποι, άγγελοι.  Τώρα, στα μεγάλα σπίτια, με όλες τις ανέσεις, ζουν δαίμονες.

 (Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης, 1907-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: