Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Μετά από 19 χρόνια. Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι!!


Μετά από 19 χρόνια.

 Μια γυναίκα μου γράφει τον Φεβρουάριο.  Είναι συντετριμμένη.  Προσπάθησε επί 19 χρόνια να κάνει παιδί και μάταια.  Όλα πέθαναν λίγες μέρες μετά τη σύλληψη.  Οι σύζυγοι δεν πτοήθηκαν.  Πήγαν σε δεκάδες μοναστήρια, εκκλησίες, έκαναν χίλιους προσευχητικούς κανόνες, πήγαν στους σημαντικότερους κληρικούς της χώρας.  Η χαρά της εγκυμοσύνης, όλη η ελπίδα, ο ενθουσιασμός, η ιερή συγκίνηση της ζωής μέσα σου, και ξαφνικά το φάντασμα του θανάτου.  Εκατομμύρια δάκρυα, ενοχές, μίσος, πόνος.  Κάθεσαι και βλέπεις μερικά παιδιά να παίζουν από το παράθυρο και η καρδιά σου καίει και γίνεται πηγή δακρύων.
 19 χρόνια.
 Επίσης αγιάζω τον Ακάθιστο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και το Παρεκκλήσι της Θεοτόκου.  Η γυναίκα χαμογελά πικρά.  Διαβάζει 7 Ακάθιστους την ημέρα.  Και ακόμα για τίποτα.
 Της  λέω: τίποτα δεν είναι για τίποτα.  Μιλάμε με τον Άγιο Ιωάννη να το λύσει.
 Έφτιαξαν ένα σπιτάκι της Θεοτόκου στην αυλή τους με εκατοντάδες εικόνες και σταυρούς.  Η γυναίκα πηγαίνει εκεί και κλαίει κάθε μέρα.  Πλήρεις ώρες.  Από τον Φεβρουάριο είναι ξανά έγκυος.  Οι γιατροί τους απορρίπτουν: ήρθες ξανά;  Είσαι στείρα.  Σε βαρέθηκα σαν τα άγρια ​​μήλα.
 Οι άνθρωποι προσεύχονται περισσότερο.  Γράφω στον εαυτό μου κάθε μέρα.  Στέλνω τις εξετάσεις μου, τους υπέρηχους.  Μοιάζω με κριάρι στο φαρμακείο.  Τους ενθαρρύνω.  Έχω το κουτί τους κοντά.

 Σήμερα γράφω στον εαυτό μου.
 Μητρική εταιρεία!!!!
 Υπάρχουν δύο μωρά.  Είναι δίδυμοι.  Δυνατό, η καρδιά του γιατρού χτυπά εκκωφαντικά.  Άλλος ένας μικρότερος, περιμένουμε να χτυπήσει και η καρδιά του.
 Ευχαριστούμε τη Θεομήτορα και τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο!


Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι 

Δεν υπάρχουν σχόλια: