Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η ζωή μου στην γλυκεία ησυχία της ερήμου .


Σήμερα λειτούργησα στο Εκκλησάκι της Παναγίας. Σαν σήμερα τελείωσα την ανοικοδώμησιν του. Τι ευλογία! Τι συγκίνησις! Εχθές όλη μέρα μάζευα λουλούδια να στολίσω την μοναδική Αγίαν Εικόνα Της. Πόσα θαύματα έχει κάνει στον Φιλάγριον δούλον Της με μυρτιές, λουλούδια και με δάφνες. Δόξα στο Πανάγιο όνομα Της... Πόσο θαυμάζω την απλότητα Της. Την βλέπω σχεδόν κάθε ημέρα μέσα στην ομορφιά του ουρανού.
Τι δόξα, Τι μεγαλείο να βλέπεις την Μεγάλη Βασίλισσα του σύμπαντος εκ δεξιών του Υιού Της, του Βασιλέως των πάντων. Δοξασμένο το Όνομα Τους. Θέλω να τους αισθάνομαι. Τι χαρά! Η ζωή μου στην γλυκεία ησυχία είναι ευλογία για μένα. Ευχαριστώ τον Κύριόν μου και την Παναγία Μητέρα. Η έρημος είναι ουράνιο Πανεπιστήμιο. Ο κόσμος υποφέρει από την αμαρτία. Η έρημος κάνει καλό στον πνευματικόν τομέα. Προσφέρει ησυχία. Ικετεύω τον Κύριο να μη με αφήσει να επιστρέψω στον κόσμο. Συλλογίζομαι την αδυναμία μου. Ας φύλαξη την οικογένεια μου. Θα μου κάνη το χάρισμα αυτό ο Πολυεύσπλαχνος.
Είμαι δέσμιος εν Χριστώ. Ότι θέλει Εκείνος. Κύριε, χάρισε μου πολύ αγάπη και υπακοή τελείαν στο θέλημα Σου. Χάρισε μου, Κύριε συνέπεια στην ζωή μου, ευθύτητα, αγνότητα σκέψεων και συναισθημάτων. Μη με αφήσεις ποτέ!
«Όλη την ημέρα διεπέτασσα προς Σε τα χείρας μου... εν ποιήμασι των χειρών Σου
εμελέτων». Υπέροχο το να είσαι Ιερεύς Ασκητής. Πόσο ωφελεί η ευλογημένη Έρημος! Σ' ευχαριστώ για τα δώρα Σου, Κύριε... Ας είμαι ένας γνήσιος Ασκητής Ιερεύς. Με πειράζει το δαιμόνιον της φιλοδοξίας. Κύριε Ιησού Χριστέ μου, ρύσα με. Κύριε, ανάτειλε εντός μου την νέα ανατολή, την φωτεινή Σου ταπεινοφροσύνη. Ελπίζω στην Θείαν Καλωσύνην Σου για την σωτηρία μου. Γένοιτο.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΑΓΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: