Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΠΣΚΩΦ "Για να αλλάξει δουλειά, πρέπει πρώτα να προσευχηθεί στον άγιο μάρτυρα Τρύφωνα και να βρει, να ψάξει πού θα πάει, πού την περιμένουν και θα την πάρουν και μόνο μετά από αυτό να φύγει από την προηγούμενη δουλειά."Ν.! Ν.!

Μη συκοφαντείτε τον Θεό! Δεν σας έδωσε ο Θεός αγαπητή μου, τέτοιο χαρακτήρα. 0 Κύριος κάνει μόνο το αγαθό, μόνο το καλό αλλά το θέλημα της σκοτεινής δυνάμεως και το δικό μας ανθρώπινο θέλημα, που κάνει την επιλογή μεταξύ καλού και κακού, είναι η αιτία αυτού του κακού, το οποίο βλέπετε τώρα στο παρελθόν σας αλλά και στο παρόν. Φαίνεται, ότι είχατε τόσο πολύ πετρώσει πνευματικά, που απαιτείτο βαριά ασθένεια και πέτρωμα των μελών, ώστε να μαλακώσει η ψυχή.


Δόξα τω Θεώ, που έφτασε ο Κύριος να χτυπήσει ως την πόρτα της καρδιάς σας κι αρχίσατε να δουλεύετε πάνω στον εαυτό σας. Τώρα λοιπόν, ξέρετε ότι η δουλειά σας είναι να κοπιάσετε και το πότε και πώς θα έρθει το έλεος του Θεού για παρηγοριά, αυτό πια είναι δουλειά του Θεού. Φαντάζομαι τον αγώνα της ζωής σας. Όμως εσείς, αγαπητή μου, αφού σας έπεσε ο κλήρος να εργαστείτε πνευματικά, μη σπεύδετε στις παρηγοριές, καλύτερα μάθετε να παραδίνετε τον εαυτό σας στο θέλημα του Θεού. Τότε η υπομονή σας θα πάρει νέο νόημα και θα γίνει σωτηριώδης αγώνας εργασίας για τον Θεό.


Τώρα πάλι σας επιτίθεται ο εχθρός, αλλά από άλλη πλευρά πια. 0 Θεός σάς επέτρεψε να δείτε τον εαυτό σας μέσα στην πνευματική σας ασχήμια. Κι αυτό όμως είναι δώρο Θεού και θαύμα της πνευματικής  ανάβλεψης. Πρέπει να ευχαριστείτε τον Θεό και  να ζείτε με την ελπίδα ότι, αφού πια ο Κύριοι μπήκε στη ζωή σας, ενώ ήσασταν μέσα στο σκοτάδι τώρα, που κι εσείς Τον επιζητάτε αδέξια και εξασθενημένα. Αυτός δεν θα σας αφήσει. 0 εχθρός σπέρνει μέσα σας σκέψεις απογοήτευσης και απελπισίας για να σας ρίξει σε αμαρτία. Και πάλι πτώση; Ε, όχι. '0ταν σας επιτίθεται με την απόγνωση ο εχθρός, να προστρέχετε νοερά στην απεραντοσύνη της αγάπης του Θεού και της ευσπλαχνίας Του. Όταν η υπερηφάνεια αναδύεται, να θυμάστε το βάθος της πτώσης σας.


Έτσι σε όλη τη ζωή θα διεξάγετε πάλη με τον εαυτό σας και με τον εχθρό κι αυτό ως το τέλος των ημερών μας. Η γαλήνη θα έρθει με το έλεος του Θεού μόνο μετά τον τάφο. Στη γη δεν υπάρχει παράδεισος κι εμείς δεν είμαστε άγγελοι.
Για την Ο.  και την αποκατάσταση της επίσης μη θλίβεστε υπέρμετρα. Γιατί, αν ευδοκούσα ο Θεός για τον γάμο της, όλα τα εμπόδια δεν θα άξιζαν τίποτα. Αλλά έτσι ευδοκεί ο Θεός: να μη σας αφήσει  ακόμα μόνη. Στον κατάλληλο καιρό ο αγώνας, που  κάνει με αυταπάρνηση υπηρετώντας την άρρωστη μαμά. δεν θα μείνει χωρίς ανταμοιβή. Για να αλλάξει δουλειά, πρέπει πρώτα να προσευχηθεί στον άγιο  μάρτυρα Τρύφωνα και να βρει, να ψάξει πού θα πάει, πού την περιμένουν και θα την πάρουν και μόνο μετά από αυτό να φύγει από την προηγούμενη δουλειά.


0 Θεός να σας φωτίζει και να σας στερεώνει και τις δύο, την κάθε μία να κάνει το έργο της κατά τη δύναμη της, μια και το σημαντικό είναι με ποια ψυχική και πνευματική διάθεση τα κάνουμε όλα.


Μέσα σας. Ν., είναι ακόμα δυνατό το Εγώ, αυτό είναι που υποφέρει μέσα σας' αυτός, που υπετάγη στον Θεό στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια, είναι πάντοτε ευγνώμων και ταπεινός. Κοπιάστε, υπάρχουν ακόμα τόσες πολλές δουλειές να γίνουν!Η ευλογία του Θεού σε σας και την Ο.!


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΕ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: