Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΡΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ."Τώρα η προσποίηση σαρώνει τον κόσμο, κι αυτό είναι του εχθρού. Αυτό πρέπει να φοβάστε. Η ψευτιά, η υποκρισία, η πονηριά είναι θάνατος."Αγαπητή Ε.!


Στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας από την ψυχή μου θα σας συμβούλευα να ζείτε χωρίς σοφιστείες. Δεν είναι σωστό να απαιτείτε ούτε από τον εαυτό σας ούτε από τους οικείους σας κάτι περισσότερο από αυτό που έχουν και το οποίο τώρα δεν μπορούν να δώσουν.


Καλό θα ήταν να δεχτείτε τον αγαθό νόμο της συζυγικής ζωής: να είστε αυστηρότερη προς τον εαυτό σας και συγκαταβατικότερη προς τον άντρα σας. Ο καιρός των δισταγμών και της επιλογής τελείωσε, όταν αποφασίσατε να ενώσετε τη ζωή σας με τη ζωή του Β. Αυτό σημαίνει ότι από δύο ανθρώπους πρέπει να σχηματιστεί ένας αρμονικός άνθρωπος. Αυτό είναι δημιουργία, αυτό είναι έργο, θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο σύνθετο από το να κατέχετε την ακουαρέλα. Επίσης είναι σταυρός για όλη σας τη ζωή. Τα μέσα; Τι είδους είναι; Ουκ εστίν αριθμός. 

Ένα από τα κύρια είναι η προσευχή, η ζωντανή πίστη, που σε κάθε στιγμή έχει βοηθό της τον Θεό.
Μάλλον το κυριότερο είναι η αγάπη προς τον Θεό. Να αγαπάς τον σκληρό σου σύζυγο χάριν του Θεού ως άνωθεν δεδομένο βοηθό για την οδό της σωτηρίας.

Αγαπητή Ε., διδάξτε τον εαυτό σας να αρχίζετε και να ολοκληρώνετε κάθε έργο με την προσευχή. Τότε η ζωή θα κυλήσει εξωτερικά στην προηγούμενη ροή, αλλά το περιεχόμενο της θα είναι άλλο.


0 Θεός να σας δώσει σοφία!


0 Θεός να σας δώσει επιτυχίες και στη δημιουργία σας, ας είναι αγιασμένη από τον αγαθό σκοπό της διακονίας των ανθρώπων χάριν του Θεού. Μόνο μην επινοείτε η ίδια τη ζωή σας.

Δεχθείτε τα του Θεού. Τώρα η προσποίηση σαρώνει τον κόσμο, κι αυτό είναι του εχθρού. Αυτό πρέπει να φοβάστε. Η ψευτιά, η υποκρισία, η πονηριά είναι θάνατος. Η ευλογία του Θεού στην οικογένεια σας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΕ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: