Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Kάλεσμα για προσευχή όλων των ορθόδοξων λαών από τον Alexey DubochinΟ στρατιωτικός ηγέτης των ρωσόφωνων της Ουκρανίας Igor Strevglof σήμερα 29/06/14, με φαντάρους εθελοντές της 1ης Μεραρχίας του Slavyansk, ευλόγησε το λάβαρο της εξέγερσης με την αποτύπωση του Ιησού καθώς και τη σημαία της Νέας Ρωσίας στον ορθόδοξο ναό της Ανάστασης. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται παρά την υποτιθέμενη πρόσκαιρη ανακωχή που διακήρυξε ο Ποροσένκο. Οι κάτοικοι παραμένουν στις επάλξεις  αδιαφορώντας για τη ψυχρή στάση της Ρωσίας.Χθες,  ο Alexei Dobychin,  υψηλός     αξιωματούχος του στρατού που τώρα μάχεται στο πλευρό των Ρωσόφωνων της Ουκρανίας, έφτασε στην πρώτη γραμμή του Slavyansk, μόλις λίγα χιλιόμετρα απόσταση από τα φιλοναζιστικά στρατεύματα του Κιέβου. Βιντεοσκόπησε μήνυμα για όλους τους εξεγερμένους της Ανατολικής Ουκρανίας και έκανε έκκληση για προσευχή και συμπαράσταση από τους ορθοδόξους καθώς δηλώνει βέβαιος ότι ο πόλεμος υποκινείται από το Βατικανό.“Θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους πατέρες μας, τους αδελφούς, τις αδελφές και σε όλους τους Ρώσους και να τους ενθαρρύνω να υπερασπιστούν όχι μόνο τo Slavyansk και την νοτιοανατολική Ουκρανία, αλλά ολόκληρη την Ρωσία, γιατί αυτός ο πόλεμος είναι ένας θρησκευτικός πόλεμος. Τον υποκινεί  το Βατικανό, αιρετικοί και όλα τα ζωύφια, όλοι εκείνοι που πρόδωσαν τον Ιησού. Αυτοί τον χρηματοδοτούν. Αυτός είναι ένας θρησκευτικός πόλεμος  και όλοι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά “.
“Ο Ρωσικός λαός, είτε πρόκειται για θρησκευόμενους ανθρώπους ή όχι ,είτε πηγαίνουν εκκλησία ή όχι, όλοι πρέπει να ενωθούν. Εκείνοι που μπορούν να πολεμήσουν οφείλουν να αγωνιστούν. Εκείνοι που δεν μπορούν,  ας βοηθήσουν πνευματικά για να προσφέρουν υποστήριξη σε εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή και να προσεύχονται για την αναβίωση της Ρωσίας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή”.
“Οι δυνάμεις του Καναπέ” πρέπει να γίνουν πνευματικές δυνάμεις και να προσεύχονται για την Πατρίδα και για όλους εκείνους που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδαhttp://3rm.info και να κατεβάσει τα ονόματα των αγωνιστών και να προσευθεί για την ευημερία και την ασφάλειά τους αλλά και για τους Μάρτυρες. Μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει και μόνο με το Θεό μπορούμε να κερδίσουμε.
“Είμαστε Ρώσοι και ο Θεός είναι μαζί μας και ως εκ τούτου, η νίκη θα είναι από τη ρωσική πλευρά και το ρωσικό κόσμο. Tο γνωρίζουμε αυτό από όλες τις προφητείες, γι ‘αυτό μην απελπίζεστε και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Θα πρέπει να ενωθούμε σαν μια γροθιά, να ενώσουμε την πνευματικότητά μας σε αυτά τα ρωσικά εδάφη. Δόξα τω Θεώ,πολλοί από τους ορθόδοξους μαχητές πάνε να πολεμήσουν με τις προσευχές στα χείλη τους.
Ο Θεός είναι μαζί μας, εμείς θα κερδίσουμε, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό! Δόξα τω Θεω! Αμήν!
Το λόγο παίρνει ο ιερέας:
“Αδελφοί και αδελφές! Σκληρές εποχές έφτασαν στα εδάφη μας, στα ιερά ρωσικά εδάφη. Ο Αντίχριστος έρχεται. Θέλω να πω ένα πράγμα, ότι οι Ρώσοι άνδρες δε φοβούνται και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδας μας, την ιερή Ρωσία επειδή ο εχθρός κινείται εναντίον της Ορθοδοξίας. Μόνο η πίστη μας είναι η αληθινή πίστη, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήθελα να απευθύνω έκκληση προς όλους να υπερασπιστούν την πίστη μας,τους ιερούς τόπους μας, τις εκκλησίες μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και μαζί ενωμένοι να σπρώξουμε τον εχθρό μακριά με τη βοήθεια του Θεού! Αμήν!
Τον επίλογο κάνει πάλι ο Alexei:
Αυτή η σημαία είναι η σημαία του Κυρίου μας και ο Θεός είναι μαζί μας και εμείς θα κερδίσουμε! Δεν θα έπρεπε να έχουν έρθει στη γη μας! Αντίο!”


Δεν υπάρχουν σχόλια: