Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γέροντας Ευμένιος Σιναΐτης επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη ΣουηδίαςΟ Γέροντας Ευμένιος Σιναΐτης επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη ΣουηδίαςΚατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε την πόλη του Göteborg ο Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Λυκάκης, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά. Ο π. Ευμένιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Göteborg μαζί με τον Αιδ. Πρεσβύτερο κ. Ιωάννη Νικολαΐδη, Εφημέριο της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Borås.Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο π. Ευμένιος μετέβη στην Στοκχόλμη, όπου τον υπεδέχθη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος, την δε επομένη το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία μαζί με τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Σωσίπατρο Στεφανούδη, Ι. Προϊστάμενο του ως άνω ναού.
Οι δύο ενορίες δεξιώθηκαν τον π. Ευμένιο Λυκάκη στις εγκαταστάσεις τους, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέροντας την φιλοξενία και τον σεβασμό τους προς το πρόσωπο του σεβασμίου κληρικού.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κλεόπας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Σήμερα, αποδεχθείς την πρόσκλησίν μου να επισκεφθεί και πάλι την Ιερά Μητρόπολη, την οποία διηκόνησε, υποδειγματικώ τω τρόπω, μας χαροποίησε διά της σεπτής παρουσίας του και έδωσε χαρά ανεκλάλητον σε πολλούς αδελφούς μας, ιδίως της ενορίας της Αγίας Τριάδος Göteborg, οι οποίοι αναπολούν στο παρελθόν και νοσταλγούν την ιστορικήν δράσιν του σεβασμίου πατρός στην περιοχή τους.


Η παρουσία σας κοντά μας, αγαπητέ μου π. Ευμένιε, συμπίπτει, θεία χάριτι, με την απόφαση της ελαχιστότητός μου να αποκτήσει η ενορία του Göteborg εντός του θέρους, μόνιμον εφημέριον, τον οποίον δικαιούται ως η δευτέρα μεγαλυτέρα εις Ελληνορθόδοξον πληθυσμόν ενορία της καθ᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Διά των τιμίων σας προσευχών, Πανοσιολογιώτατε, πιστεύω ότι ο νέος εφημέριος θα ανταποκριθεί εις την υψηλή του αποστολή και η ενορία μας εκεί θα ζήσει νέαν περίοδον δόξης πνευματικής, όπως ήτο και η δική σας."
Στην αντιφώνησή του, ο π. Ευμένιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο γιά την καθόλα τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε να επισκεφθεί την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας, γιά την υποδοχή που του εγένετο και γιά την αβραμιαία φιλοξενία που απηύλαυσε, συνέστησε δε στο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να προσεύχονται γιά τον επίσκοπό τους και να εκδηλώνουν παντίοις τρόποις τον σεβασμό τους προς αυτόν, ιδία δε διά της εθελοντικής τους εργασίας και προσφοράς προς την Εκκλησία τους.


Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον π. Ευμένιο την μελέτη του γιά τον Αγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως και την δράση του στην Ριζάρειο Σχολή καί ένα επιπλέον αντίγραφο της μελέτης του ως δώρον γιά τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=823635441092061&id=668498126605794

Δεν υπάρχουν σχόλια: