Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Μια σοφή παραβολή ...


Ζούσαν δύο οικογένειες στη γειτονιά .. Σε μια οικογένεια υπήρχε σιωπή και χάρη, και στη δεύτερη υπήρχαν ατέλειωτες διαμάχες, αναμέτρηση κλπ. Και μια μέρα η σύζυγος είπε στον σύζυγό της: «Πήγαινε να δεις τους γείτονές μας, έτσι πώς είναι αποδεικνύεται ότι ζουν χωρίς σκάνδαλα ».

Η σύζυγος έτρεξε πίσω από το φράχτη και κοίταζε. Ο γείτονας πλένει το τοίχο με ένα κουβά νερό και ο σύζυγός της περπατά και αγκαλιάζει ακούσια το πόδι του στον κάδο και ανατρέπεται. "Λοιπόν, θα αρχίσει τώρα", σκέφτεται ο γείτονας σε φασαρία. Η σύζυγος ζήτησε συγγνώμη από τον σύζυγό της ότι έβαλε ένα κουβά νερό στο δρόμο του άφησε τον σύζυγό της να της ζητήσει συγνώμη, ότι περπάτησε χωρίς να κοιτάξει ότι  στα πόδια του υπήρχε ο κουβάς  και πρόσθεσε δουλειά στην αγαπημένη του. Σε γενικές γραμμές, έτσι απολογηθήκανε ο ένας στον άλλο, διόρθωσαν  τα πάντα μαζί και πήγαν στο σπίτι.
Και ο άτυχος γείτονας ήρθε στο σπίτι και μιλούσε και είπε στη σύζυγό του: "Ξέρεις, είπε στη γυναίκα του, καθώς  αυτή ήταν παράξενη,  και είχαν  όλο ατελείωτα σκάνδαλα και φασαρίες της είπε λοιπόν  ότι και στους  δυο το λάθος το έριξαν  στον εαυτό τους και είναι -  όλα  φιλικά" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: