Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Για τη συνοχή της οικογένειας. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης (Κρεστιάνκιν)


 


Για τη συνοχή της οικογένειας

Η ανθρώπινη ευτυχία δε βρίσκεται σε τίποτα άλλο παρά μόνο στην ένωση με τον Θεό, στην τήρηση των σωτήριων εντολών Του. Οπότε, τα πιο σημαντικά για τη ζωή σας προβλήματα να τα λύνετε με αυτή τη στάση. Είστε άνθρωπος της οικογένειας, ο γάμος σας είναι ευλογημένος, άρα, το πιο σημαντικό για σας είναι η σωτηρία όλης της οικογένειας και η ζωή όλης της οικογένειας εν Θεώ. Στην ίδια υπόσχεση που δώσατε στον Θεό, εμπεριέχεται και η υλική υποστήριξη της οικογένειας. Οπότε, να σκέφτεστε, να προσεύχεστε πώς να το πραγματοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Για αυτό, συγχωρέστε με, σας έχει δοθεί το κεφάλι και το μυαλό σας. 

 

***

 

Το να κουβαλάς το σταυρό και να ανεβαίνεις πάνω του δεν είναι ανώδυνο για κανένα. Χωρίς το σταυρό δε θα δούμε τον Χριστό. Η επιλογή γίνεται μια φορά και τον υπόλοιπο χρόνο πρέπει να ζούμε με αυτά που μας προτείνει αυτός ο σταυρός. Την επιλογή σας την είχατε κάνει όταν παντρευτήκατε χήρο, αυτό σημαίνει ότι αν ο γάμος και η δημιουργία νέας οικογένειας είναι σταυρικός αγώνας, η δημιουργία οικογένειας σε ξένα θεμέλια είναι διπλός αγώνας.

 

Δεν είμαστε πιόνια στη ζωή, αλλά συνδημιουργοί του Θεού

 

Να σας φωτίσει ο Θεός και να σας δυναμώσει. Πολλά εξαρτώνται και από σας την ίδια. Τώρα, όταν ξαφνικά συγκεντρώσατε την προσοχή σε σας και στις πληγές σας, ξεχωρίζοντας τον εαυτό σας από την οικογένεια – «εγώ» και «αυτοί» - θέλω να σας πω μόνο ένα: στην περίπτωσή σας, συγκρούστηκαν δυο αντίθετες αντιλήψεις για τη ζωή. Και αυτό δεν έγινε τώρα, αλλά υπήρχε από τότε που είχατε συμφωνήσει στο γάμο με αυτόν τον άνθρωπο. Άρα, όλο αυτό είχε μπει στα θεμέλια του σταυρού σας. Οπότε, το να αποφασίσετε αν θα κουβαλάτε αυτόν τον σταυρό μέχρι τέλους ή αν θα τον εγκαταλείψετε για να πάρετε έναν άλλον, νομίζω όχι λιγότερο βαρύ, θα αναγκαστείτε να το κάνετε η ίδια. Αγαπητή, η ίδια η ζωή μας μαθαίνει να ζούμε. Όμως, πρέπει να σκέφτεστε και τον εαυτό σας και το σύζυγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: