Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Παραβολή το βασίλειο των αλυσίδων.

 


Παραβολή το βασίλειο των αλυσίδων

Ένας σιδεράς ζούσε σε ένα  βασίλειο. Έμαθε να κάνει αλυσίδες τόσο όμορφες που τελικά άρχισε να τα φοράει στον εαυτό του. 

Αυτή η καινοτομία  άρεσε από άλλους σιδεράδες. Τότε άλλοι άρχισαν να βάζουν αλυσίδες στον εαυτό τους, ακόμα πήγαιναν στο  βασιλιά για να το γνωρίσει.

 Ο βασιλιάς εξέδωσε ειδικό διάταγμα για την παγκόσμια χρήση αλυσίδων.

 Τα παιδιά στο σχολείο διδάσκονταν να φορούν αλυσίδες. 

Τα κοσμηματοπωλεία άρχισαν να δημιουργούν χρυσές αλυσίδες, ασημένιες αλυσίδες και αλυσίδες με διαμάντια. 

Οι αλυσίδες έχουν γίνει το υψηλότερο κρατικό βραβείο. Υπήρχαν τεχνίτες που αναπτύσσουν νέες βελτιωμένες αλυσίδες από διάφορες υπέρ-ελαφρές άλλες αλυσίδες  

Διεξήχθησαν επιστημονικά συνέδρια και συνθέσεις για τις αλυσίδες. Οι επιστήμονες έχουν γράψει μια νέα ιστορία για τις αλυσίδες κλπ

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ήθελαν να φορέσουν. 

Είχαν εκδηλωθεί, είχαν συλληφθεί και ήταν  υπό κράτηση και σαν τιμωρία  στην φυλακή τους έβαλαν ειδικές αλυσίδες .

Ωστόσο, όταν πέθαναν, άφησαν στους ανθρώπους μια απλή εντολή: "Ελευθερώστε τον εαυτό σας από τις αλυσίδες! Σταδιακά, όσοι πίστευαν σε αυτό γινόταν όλο και περισσότερο. Μερικοί άνθρωποι έχουν απομακρύνει εντελώς όλες τις αλυσίδες, άλλοι είναι μόνο μέρος αυτών. Οι απελευθερωμένοι εξήγησαν σε όλους ότι είχε γίνει πολύ πιο εύκολο για αυτούς να ζήσουν χωρίς αλυσίδες . 

Αλλά οι άνθρωποι κουνούσαν  απλώς το κεφάλι τους λέγοντας ότι είναι διαφορετικοί από τους άλλους και ότι δεν ήταν ο δρόμος για όλους, και διασκορπίστηκαν, κουνώντας  τις αλυσίδες τους.

Στη συνεχεία ο βασιλιάς εξέδωσε νέο διάταγμα που δικαιολόγησε τους ανθρώπους  επειδή αρνήθηκαν να φορούν αλυσίδες.


Αλλά κανείς δεν τόλμησε να βγάλει τις αλυσίδες - ήταν συνηθισμένοι σε αυτό.

Ιωάν. 17:3 Αύτη δε είναι η αιώνιος ζωή, το να γνωρίζωσι σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και τον οποίον απέστειλας Ιησούν Χριστόν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: