Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Αγαπητοί χριστιανοί, Ό,τι κι αν συμβεί στον κόσμο, μην φτιάχνετε χαρτιά για παιδιά.

Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι 

Σήμερα ήρθε στην Εκκλησία μια πολύ πιστή ηλικιωμένη γυναίκα, όχι απούσα από τις λειτουργίες.  Έκλαιγε δυνατά και καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι κοντά στην εικόνα της Θεοτόκου.  Την άφησα να μιλήσει στην υπέροχη Παναγία.  Μετά από περίπου δέκα λεπτά, ήθελε να μου μιλήσει.
 Η γυναίκα βιώνει μια τραγωδία.  Το παιδί της κάνει τη ζωή της πικρή.  Προσβολές, ταπεινώσεις, άσχημα λόγια.  Όλα στο σπίτι της που έχτισε με τα χέρια της.  Τώρα το παιδί την πήγε στο Ψυχιατρείο, με στόχο να την κηρύξει παράφρονα και να τη βάλει σε άσυλο.
 Το τεράστιο λάθος ήταν ότι η γυναίκα, με την αγάπη και την αφέλειά της ως μητέρα, έφτιαχνε τα έγγραφα στο σπίτι για τα παιδιά, και δεν ήξερε πώς να βάλει ένα όρο στο συμβόλαιο νά κρατήσει την επικαρπία.
 Όπως αυτή, υπάρχουν χιλιάδες γέροι που πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και από τη ζωή τους από κάποια άγρια ​​θηρία που κράτησαν κοντά στο στήθος τους.  Αν δεν μπορούν να εκκενωθούν, οι ηλικιωμένοι σκοτώνονται σιγά σιγά από ξυλοδαρμούς, ύβρεις, εξευτελισμούς, πείνα, κακία.

 Αγαπητοί χριστιανοί,
 Ό,τι κι αν συμβεί στον κόσμο, μην φτιάχνετε χαρτιά για παιδιά.  Όταν πεθάνεις, τα παιδιά θα κληρονομήσουν τα πάντα έτσι κι αλλιώς.  Αλλά όσο ο Θεός σου δίνει μέρες, μη βάζεις το κεφάλι σου στη φοβερή μέγγενη της κακίας των φιδιών που θηλάζουν.

 (Η φωτογραφία δεν σχετίζεται με την ταυτότητα του ατόμου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: