Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Η ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ...

Υπάρχει μια τέτοια εκκλησιαστική παράδοση. Ο Άγιος Απόστολος Πέτρος, στον οποίο ο Κύριος ανέθεσε τα κλειδιά του παραδείσου, άρχισε να παρατηρεί εκεί τις ψυχές εκείνων που δεν αναγνώρισε, οι οποίοι εισήλθαν στον παράδεισο με κάποιο άγνωστο τρόπο και δεν έπρεπε να ήταν εκεί.


 Είχε αμηχανία για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρακολουθούσε, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον λόγο, πως οι αμαρτωλές ψυχές φαίνονταν άγνωστες  και από πού ήρθαν  Ο απόστολος περπάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και, τέλος, τι είδε; Στον περίβολο του παραδείσου στάθηκε η Μητέρα του Θεού. Κοίταγε θλιβερά και στα χέρια της ήταν μια σκάλα.

 Αυτή η σκάλα έπεφτε κάτω, ακριβώς στην άβυσσο της κόλασης, και μέσω αυτής οι ψυχές των αμαρτωλών, κατάφερναν να ξεφύγουν από το σκληρό βάσανο, ανέβαιναν αργά, αργά, αργά! Και στάθηκε και από τα μάτια της υπήρχαν δάκρυα λύπης και συμπόνιας. Ο απόστολος παρακολούθησε αυτή την εικόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα,  και επιτέλους αποσύρθηκε ήσυχα, δεν τολμούσε να παρεμβαίνει στο έλεος της βασίλισσας του ουρανού ... 


Αρχιμανδρίτης. Τικόν (Αγρικόβ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: