Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Αρχ.Φιλόθεος Μαχαιριώτης, Ι.Μ.Λεμεσού


 Δεν ματαιώνεται το σχέδιο του Θεού για τη Σωτηρία των ανθρώπων έστω κι αν κάποιοι άνθρωποι αρνηθούν την παρουσία Του.

Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει για τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν και εκτυλίσσονται στις μέρες μας. 

Έχουμε εγκιβωτίσει την προσπάθειά μας -αυτοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, στη μη παροχή των εμβολίων κι οι εμβολιαστές στην παρουσία του εμβολίου στη ζωή τους. Ούτε τα εμβόλια θα μας σώσουν, είτε αν θα τα βάλουμε είτε αν δεν θα τα βάλουμε, αλλά ο Χριστός είναι Αυτός που σκορπάει το δηλητήριο της αμαρτίας γιατί είναι η πηγή της Ζώης! 

Είναι η πηγή του Φωτός! 

Εδώ είναι λοιπόν που πρέπει να εγκιβωτίσουμε τις ελπίδες μας, εδώ πρέπει να εντείνουμε τους πνευματικούς μας αγώνες και τις προσευχές μας.

Και μόνο τότε θα αναχαιτίσουμε τη δύναμη του κακού και την πιθανότητα όλων αυτών των σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν να καταστρέψουν τον άνθρωπο και την κτίση ολόκληρη. 


Βλέπετε ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός μας. Δεν είναι δυνατόν, αγαπητοί μου αδερφοί, αυτοί που Τον ακολουθούν -κι αυτοί που Τον αγαπούν πραγματικά και θέλουν να Τον ακολουθούν- να αψηφίσει τους κινδύνους, τις ταλαιπωρίες ή τις επιβουλές των οποιονδήποτε άνθρωπων ο Θεός. 

Επόμενως δε μας έριξε στον κόσμο και μας άφησε χωρίς να μας προστατεύει! 

Τη μέριμνά Του για την ιστορία, τη μέριμνά  Του για τον κόσμο, τη μέριμνα Του για εμάς τους ανθρώπους δεν την έχει άλλος εκτός από το Θεό Πατέρα μας! 


Σε Αυτόν λοιπόν πρέπει να προστρέξουμε, 

σε Αυτόν πρέπει να  παρακαλέσουμε. 

Και να είμαστε βέβαιοι ότι ο Χριστός είναι το μεγαλύτερο εμβόλιο που θα μεταποιήσει την κακία σε καλοσύνη, το σκοτάδι σε φως, το πικρό σε γλυκύ. Είναι Αυτός ο οποίος θα μας μεταγγίσει την Αιώνια Βασιλεία του Θεού» 


Αρχ.Φιλόθεος Μαχαιριώτης, Ι.Μ.Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια: