Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΓΈΡΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΌΣ Ο ΣΙΝΑΙΤΗΣ.1926-2004. Η Αγία έρημος..Εδώ θες δεν θες αγιάζεις..


Η Αγία έρημος..
Εδώ θες δεν θες αγιάζεις..
Σαυτον τον Άγιο τόπο έκανα τους πνευματικους μου αγώνες,Εδώ ήρθα κοντά Στον Θεο..γνώρισα τον Θεό αλλά και τον δαίμονα ,τον οποίο πολλάκις έβλεπα ελεεινό και τρισάθλιο..τον πολεμησα πρόσωπο με πρόσωπο αλλά με την χάρη του Θεού και την προστασία της Παναγίας έμεινα όρθιος. 
Έλεγε ο ο γέροντας στις ελάχιστες διηγήσεις του από την ζωή του στην  έρημο και  αυτό χάριν νουθεσιας .Τόσο μεγάλη ήταν η πίστη του γεροντα που μπορούσε να βλέπει τον δαίμονα οφθαλμοφανως. 
Και  όπως θα δούμε παρακάτω είχε ένα χαρισμα από τον Θεό να εμφανίζει την μορφή του δαίμονα πρός συμμόρφωση,κατόπιν θερμής προσευχής. 
-Εδώ στην ερημο γυρίζει μια πολυ μεγάλη αρκούδα (εννοούσε τον δαίμονα) που πολλές φορές παίρνει την μορφή άγριων ζώων για να φοβίσει και να εκδίωξη τους ασκητες. Ρίχνει πέτρες φωνάζει απηλει,και με υπομονή προσπαθεί να τους ζαλίσει την διάνοια και να τους ρίξει κάτω,σωματικά και Πνευματικα. Και όταν το καταφέρει τρέχει κοντά τους,αλλά δεν τους σκοτώνει,διότι δεν έχει τέτοια  εξουσία,αλλά τους περνει  αγκαλιά και τους νανουριζει. Και όταν αυτοί κοιμηθούν..φεύγει και πάει να συνεχίσει αλλού το καταστροφικό της έργο..έλεγε  ο γέροντας. 
Μια φορά ένας γιατρός από την Ελλάδα ο οποίος δεν ήταν καλά στερεωμενος στην πίστη,αντελεγε στον γεροντα και δυσανασχετουσε όταν εκείνος προσπαθούσε να του εξηγήσει διάφορα πνευματικα θέματα. 
Ιδιαιτερος αντιδρούσε στην ιδέα της ύπαρξης των δαιμόνων. Δεν πίστευε στην ύπαρξη τους. Παρά τα όσα του έλεγε ο γέροντας συνεχιζε να μην πιστεύει,προκαλώντας τον με την εγωιστική του εμμονή,ώσπου ο γέροντας κινούμενος από θεία  αγανάκτηση του λέει:《Αν το δεις θα πιστέψεις;》και αυτός του απάντησε πως μόνο τότε θα πιστέψει..
Μετά από θερμή Προσευχή του γεροντα,του λέει:《Κοίταξε έξω και πες μου αν πιστεύεις η οχι;》δείχνοντας του ένα μικρό παραθυράκι που είχε προς την μεριάς της Αγίας Κορυφής.
Κοιτάζοντας λοιπόν έξω ο δυσμοιρος γιατρός,έπεσε κάτω ξερός από αυτό που επέτρεψε ο Θεός να δει μέσω του γεροντα,μια τρομερή μαύρη μορφή με φρικτή χαρακτηριστικά. Λιποθύμησε και όταν συνήλθε έτρεξε και μπήκε μέσα σε μια καμινάδα σαν μικρό τζάκι που είχε ο γέροντας για να μαγειρεύει. Ήταν είδη σούρουπο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να τον κατεβάσει από εκεί κάτω στην μόνη. 
Η αδελφή Ελένη Μ.διηγειτο,πως όταν ανέφερε στον γεροντα το πρόβλημα που είχε με τον σύζυγό της,πως δεν  πίστευε στον Θεό και έβριζε όλη την μέρα,καθήμενος μπροστά σε μια τηλεόραση,της είπε μισό χαμογελώντας:《Πες του πως αύριο το βράδυ θα δει μπροστά στην τηλεόραση...αυτόν που τον βάζει να υβριζει τον Θεόν..》
Την επόμενη κατά τις 11,όπως  διηγήθηκε η αδελφή,ήταν στην κουζίνα,όταν άκουσε ξαφνικά..εκκωφαντικους ήχους πολλών άγριων ζώων μαζί,να τρανταζουν όλο το σπίτι. Όταν πήγε στο σαλόνι βρήκε τον άντρα της παγερά αμίλητο σαν νατου κόπηκε η λαλιά,να μουγριζει και να της δηχνει την τηλεόραση...έντρομη εκείνη είδε επάνω στην τηλεόραση τον διάβολο σε σχήμα  μικρής κούκλας να κάνει  μετανοια και νατου λέει..
-Σε ευχαριστώ που και σήμερα πάλι με άκουσες και έκανες αυτά που θέλω. Και να πεις αυτού του..καλογηρου,είπε της γυναίκας,-πως...δεν φεύγω από εδω μέσα,γιατί ο άντρας σου με έφερε...
Ο αδελφός μας Γιώργος Π. μας είχε διηγηθεί από χρόνια,το ακόλουθο περιστατικό:Ήταν ακόμη στο Σινα ο γέροντας Αδριανός και κάποιες φορές που χρειαζόταν να έλθει Αθήνα τον φιλοξενούσε στο σπίτι του. 
Κάποια μέρα είχε έλθει στο σπίτι του κάποιος φίλος που δεν πίστευε και τον είχε παρακαλέσει επιμόνως να γνωρίσει τον γεροντα. 
-Δεν πιστεύεις παιδάκι μου,πως υπάρχει θεός;
- Όχι πάτερ του απαντάει αυτός. 
- Περίμενε σε παρακαλώ να πάω μέσα να προσευχηθώ να σου δηξει ο Θεός σημάδι. 
Ο πατήρ Αδριανός πήγε στο δωμάτιο του να προσευχηθει και ο φίλος  Περίμενε. Μετά από λίγο του ...παρουσιάστηκε ο ίδιος  ο διάβολος,που ήταν τόσο μεγάλος,που ξεπερνούσε κατά πολύ το ταβάνι του σπιτιού,που ανειπωτα όπως ο ίδιος είπε δεν υπήρχε πλέον σκεπη και μπορούσε,να τον βλέπει να μακραίνει μέχρι τον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: