Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Dryanova Monastery - Bulgaria

Πιστεύεται ότι το πρώτο μοναστήρι σε αυτό το μέρος ιδρύθηκε περίπου 2 χιλιομέτρων βόρεια της σημερινής μονής σε μια περιοχή που ονομάζεται του Αγίου Αρχαγγέλου. Οι ιδρυτές της ήταν δύο βογιάρους ανταρτών του τότε-πρωτεύουσα της Turnovo-το Assen και Πέταρ αδελφούς. Τον 14ο αιώνα, ο ιερός χώρος ήταν ένα από τα κύρια κέντρα Ησυχασμού και προστατευόμενης πολλούς μοναχούς. Στις αρχές του 15ου αιώνα, το μοναστήρι καταστράφηκε από την εισβολή των στρατευμάτων Οθωμανικής. Αργότερα, ανακατασκευάστηκε σε μια γειτονική περιοχή, γνωστή ως η Μεγάλη Αγίου Αρχαγγέλου, αλλά η τύχη αυτού του μοναστηριού δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι από εκείνη του προκατόχου του. Το μοναστήρι Dryanovo αποκαταστάθηκε εκ νέου στα τέλη του 17ου αιώνα, αυτή τη φορά στη σημερινή θέση της ημέρας. Η κεντρική εκκλησία της εποχής είχε μια ενιαία κυρίως ναό και ήταν μισό-κρυμμένη στο έδαφος.

Η ανακαίνιση της Μονής ξεκίνησε την εποχή του πατέρα Ραφαήλ, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Τα κτίρια κατοικιών αυξήθηκαν από την πλευρά του ποταμού ενώ χτίστηκαν εκείνη την εποχή, ενώ η νέα εκκλησία ολοκληρώθηκε το 1845. Σταδιακά, το ανακαινισμένο μοναστήρι Dryanovo έγινε θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο και ένα από τα μεγαλύτερα και καλοδιατηρημένα μοναστήρια στην περιοχή της Turnovo.

Το Dryanovo οι μοναχοί έλαβαν ενεργά μέρος στις εξεγέρσεις των Βουλγάρων και των αγροτεμαχίων κατά της Οθωμανικής κυριαρχίας. Ένας από τους κύριους χώρους της Βουλγαρικής Κεντρικής Επαναστατικής Επιτροπής στο Τύρνοβο βρισκόταν ακριβώς στο φημισμένο μοναστήρι και οι ηγέτες των ανταρτών, όπως Vassil Levski και Γκεόργκι Izmirliev συχνά ήταν να βρεθεί εκεί. Υπήρξε μια μυστική αποθήκη για τα τρόφιμα και τα όπλα, τα οποία ήταν ο λόγος για τον οποίο οι ηγέτες των ανταρτών Priest Χαρίτων και Bacho Κίρο χρησιμοποιείται το μοναστήρι ως φρούριο τους κατά τη στιγμή της εξέγερσης Απριλίου. Μόνο ένας μικρός αριθμός των βουλγάρων ανταρτών επέζησε στη μάχη με τα τουρκικά στρατεύματα, ενώ η μονή ιδρύθηκε και πάλι στις φλόγες με την εκκλησία είναι το μόνο κτίριο που έχει απομείνει σχετικά άθικτη. Η πιο πρόσφατη ανακατασκευή του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την απελευθέρωση. Ένα νέο οικιστικό τμήμα και ένα μουσείο προστέθηκαν στα υπάρχοντα κτίρια. Το καμπαναριό ανεγέρθηκε το 1925.

Δεν υπάρχουν σχόλια: