Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Krastova Gora (Σταυρός Δάσος) - το πνευματικό κέντρο της Βουλγαρίας .


Αυτή τη στιγμή ο Σταυρός δάσος είναι το πιο σημαντικό χριστιανικό ιερό στην Βουλγαρία.

Βρίσκεται σε μια κορυφή 1416 μ., και μοιράζεται την κορυφή με την Ιερά Μονή Αγ. Τριάδος και μερικά παρεκκλήσια.


Ορισμένα κομμάτια των θρησκευτικών και των κεραμικών δοχείων ανακαλύφθηκαν στην κορυφή, αποδεικνύοντας ότι ο τόπος λατρεύτηκε από τους κατοίκους των Θρακών χρόνια πριν. Όταν έρθετε στο Σταυρό Δάσος, μπορείτε να αισθανθείτε την πίστη. Ο αριθμός των ανθρώπων, που ανακτώνται από όλα τα είδη της σωματικής και ψυχικής ασθένειες που προέρχονται από εδώ, είναι αμέτρητες.

Χιλιάδες άνθρωποι ανεβαίνουν στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή κάθε μέρα, για να ενισχύσουν την πίστη τους ή να βρουν μια θεραπεία για τους πόνους τους.
Ο τόπος ονομάστηκε Σταυρού Δάσος, διότι ένα κομμάτι του σταυρού κατά την οποία ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε, ήταν θαμμένος εδώ.

Το κομμάτι ασκήθηκε από μοναχούς από τη Μονή Bachkovo, ο οποίος την είχε αγοράσει από τους Τούρκους στη Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι, από την πλευρά τους, είχαν λεηλάτησαν το κομμάτι του σταυρού αφού κατέκτησαν την βυζαντινή πρωτεύουσα.
Η μονή Αγίας Τριάδας είναι εδώ από τον 8ο αιώνα, και παρά το γεγονός ότι έχει καταστραφεί από τους Τούρκους περισσότερες από μία φορά, πάντα την ξανά έχτιζαν, και θα είναι πάντα ένας ιερός χώρος του βουλγαρικού Χριστιανισμού στην Ροδόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: