Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ό απόστρατος στρατηγός Γκουό Ρέϊ Γουάν,βαπτίστηκε Ορθόδοξος.


Γράφει ο π. Ίωνας Μούρτος από την Ταϊπέϊ:


«Την 7η Ιουνίου 2009 μας αξίωσε ο Θεός να γιορτάσουμε την Πεντηκοστή, με την χαρά να έχουμε και βάπτιση. Ό απόστρατος στρατηγός Γκουό Ρέϊ Γουάν, ένας υπέροχος άνθρωπος, ήλθε στην εκκλησία μας για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια και του άρεσε πολύ. Τον τράβηξε ή χάρη του Θεού. Του έκανε τεράστια εντύπωση ότι μιλήσαμε για τον Θεό ως αγάπη. Ήταν Προτεστάντης, τον είχαν διδάξει ότι ο Θεός είναι δικαστής, αστυνόμος, πού σε παρακολουθεί για να σε τιμωρήσει. Ερχόταν τακτικά, συνήθως μετά το φαγητό (όπως ξέρετε τρώμε όλοι μαζί μετά την λειτουργία). Τότε μένουν μερικοί και συζητάμε απορίες, εξηγούμε την Ορθοδοξία κ.τ.λ. Έμενε πάντα και μάλιστα συμμετείχε πολύ. Αργότερα συζητήσαμε πιο σοβαρά, πήγαμε στο σπίτι του να τον διδάξουμε, μετά ερχόταν στην εκκλησία και δύο φορές την εβδομάδα για κατήχηση. και θα την συνεχίσουμε την κατήχηση, δεν τελειώνει εύκολα. Το ίδιο κάνω και με τον γιατρό Μίνγκ. Συνεχίζω να τον διδάσκω, το θέλει, νοιώθει την δίψα να μάθη.
Του άφησα το όνομα του, αφού του άρεσε, είχε ιδιαίτερη σημασία γι' αυτόν, του θύμιζε την στρατιωτική του καριέρα, γεμάτη τιμιότητα και αφοσίωση στην Ταϊβάν. Του ευχήθηκα: να γίνει άγιος να γιορτάζουμε το όνομα σου στο μέλλον.
Ευχηθείτε για την Εκκλησία μας να ρίζωση στον κινεζικό χώρο, να γνωρίσει ο κινεζικοί λαοί, τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων, την θεολογία μας πού σήμερα την αγνοεί. Εύχεστε το Πανάγιον Πνεύμα να φώτιση τους κινέζους αδελφούς μας, για τους οποίους προκλητικά αδιαφορήσαμε επί αιώνες, να γνωρίσουν την Εκκλησία».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http:// asian-aroma.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: