Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΈΤΟΣ 1965. ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΤΑΙΝΧΑΡΤ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΚΟΧΛΑΖΕΙ.ΈΤΟΣ 1965. ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΤΑΙΝΧΑΡΤ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΚΟΧΛΑΖΕΙ.


Το κακό είναι ότι ανέκαθεν (και στην εποχή μας περισσότερο από ποτέ) μερικοί καλόπιστοι άνθρωποι (κυρίως αυτοί) βλέπουν τον χριστιανισμό σαν μια ασαφή και ήρεμη διδασκαλία, καλή για τους θρησκόληπτους, τούς ευκολόπιστους τούς απελπισμένους.

Κι όλα αυτά τη στιγμή πού ο χριστιανισμός είναι καζάνι πού κοχλάζει, είναι  σκάνδαλο, είναι «καθαρή τρέλα», πιο τολμηρός και απαιτητικός από οποιαδήποτε ακραία ιστορία περιπέτειας, είναι happening, και μάλιστα το πιο θαυμαστό happening,

Ό χριστιανισμός είναι δόγμα, είναι μυστικισμός, είναι ηθική, είναι τα πάντα άλλα κυρίως είναι τρόπος ζωής, είναι λύση, είναι ή συνταγή της ευτυχίας. Είναι' μπορούσα να πω ή υπέρτατη μορφή ένωσης, είναι μια υπέρτατη μορφή LSD Συγκρινόμενα με τη χριστιανική διδασκαλία, όλα τα είδη ναρκωτικών είναι απλώς γιατροσόφια και μοιάζουν με καρότσια νεολιθικής εποχής.

Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστική θεραπευτική μέθοδος (μας ζητά το αδύνατον» και πιο αποτελεσματικό φάρμακο (μας χαρίζει την ελευθερία και την ευτυχία, χωρία να υπάρχει πια ανάγκη να τρέχουμε πίσω από τούς μαυραγορίτες της ηρωίνης).

Ό χριστιανισμός χαρίζει ειρήνη, ηρεμία και ξεκούραση, όχι όμως άνοστες και μονότονες, άλλα με μορφή ριψοκίνδυνης περιπέτειας, αδιάκοπης μάχης, επικίνδυνης ακροβασίας. Είναι σχοινί τεντωμένο σε μεγάλο ύψος, χωρίς δίχτυ από κάτω.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν βλέπουν, όλοι αυτοί πού αναζητούν την περιπέτεια και ψάχνουν την ευτυχία, ότι περνούν δίπλα από αυτό πού ψάχνουν. Εγώ πάντως θεωρώ τον χριστιανισμό σαν μια πολύ πιο δυνατή έκδοση βιβλίου Ή τέχνη του να είναι κάνεις ευτυχισμένος ή Πώς να πετύχεις στη ζωή  του Νταίηλ Κάρνετζυ.

Ό χριστιανισμός είναι Ησυχία, Ευτυχία, και όχι μόνον σε κάποια συγκεκριμένα μέρη, στο Αγιον Όρος στην Ελλάδα, άλλα Παντού. Είναι παγκόσμια συνταγή.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ.
ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΤΑΙΝΧΑΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: