Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ.


«Τον π. Πορφύριο τον έχω δει δύο-τρεις φορές.
Σε πολλούς περιέγραψε το σπίτι και το χωριό τους. Σε άλλους απεκάλυψε που υπάρχει νερό και έσκαψαν και το βρήκαν. Σε έναν με τρία πτυχία του είπε όλα τα προβλήματα πού είχε και τον βοήθησε πολύ, ενώ άλλοι Πνευματικοί δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν. Κάποτε περνώντας από ένα μέρος, όπου έσκαβε μία μπουλντόζα, είπε: "Προσέξτε, μέσα στο χώμα είναι ένας Σταυρός. Προσέξτε να μην τον σπάσετε"».
Όταν γίνονταν προτάσεις στον παπά-Έφραίμ τον Κατουνακιώτη να γίνη Ηγούμενος της Λαύρας, ό π. Παΐσιος είπε σε κάποιον: «Ό παπά-Έφραίμ είναι όντως ένας μεγάλος πνευματικός πλούτος. Είναι ένα μεγάλο πνευματικό ανάστημα στο Αγιον Όρος. Όλη την ημέρα ασχολείται με τα πνευματικά και ωφελεί πολλές ψυχές. Φοβούμαι ότι, αν γίνη Ηγούμενος, με τις πολλές μέριμνες και τις συνεχείς υλικές ασχολίες θα χάσει πολύ. Όμως δεν το λέω σε άλλους, γιατί θα με παρεξηγήσουν. Θα νομίσουν ότι δεν θέλω να γίνη Ηγούμενος».
Σε γνωστό του παπά-Έφραίμ, πού πέρασε από τον π. Παίσιο είπε: «Να πεις στον παπά-Έφραίμ ότι δεν είναι θέλημα Θεού να γίνη Ηγούμενος». Και όταν πήρε το μήνυμα ό παπά-Έφραίμ, απάντησε: «Ευχαριστώ τον γερω-Παίσιο. Και εγώ ξέρω ότι δεν είναι θέλημα Θεού να γίνω Ηγούμενος».ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: