Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣΟ Θεός αξίωσε τον αδελφό Τόμισλαβ να συναντήσει τον Ιερομόναχο Ιωάννη (Μαξίμοβιτς), που αργότερα έγινε Επίσκοπος Σαγκάης και μετά Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος μετά την κοίμηση του διακηρύχθηκε άγιος. 0 π. Θαδδαίος θυμόταν αργότερα: «Δίδασκε στο Σεμινάριο της Βίτολα, και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ερχόταν συχνά στη Μονή Μίλκοβο για να περάσει το καλοκαίρι. 

Οικονόμος του μοναστηριού εκείνο τον καιρό ήταν ο π. Πέτρος, που κάποτε είχε διατελέσει κυβερνήτης μιας πολύ μεγάλης περιοχής της αυτοκρατορικής Ρωσίας, μεγαλύτερης ακόμα και από τη Σερβία. Μας ζήτησε να πάμε και να ξεχορταριάσουμε τους κήπους του μοναστηριού. Έτυχε να δουλέψω μαζί με τον Ιερομόναχο Ιωάννη... Εκείνος έβγαζε τα αγριόχορτα από τη μία μεριά του κήπου και εγώ απ' την άλλη. Του έκανα κάποιες ερωτήσεις και μου μίλησε για τους βίους των αγίων, και περάσαμε αρκετή ώρα συζητώντας.


Αλλά ο π. Πέτρος το πρόσεξε και άρχισε να μαλώνει τον π. Ιωάννη. Τι νομίζεις πως κάνεις; Ψυχαγωγείς τον νεαρό δόκιμο από δώ ενώ υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει;". Και ο π. Ιωάννης απάντησε, "Συγχώρεσε με, μπάτιουσκα, συγχώρεσε με. Θα κάνω τη δουλειά μου!". Ήταν πολύ ευλαβής και έκανε πολλές πνευματικές ασκήσεις. Διάβαζε πολύ τους αγίους Πατέρες και ήξερε πολλά ψυχωφέλιμα πράγματα, ώστε όταν άρχιζε να μιλάει, σταματούσα ότι έκανα, για να τον ακούσω».


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΓΕΡΩΝ ΘΑΔΔΑΙΟΣ. ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: