Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΡΚΙΔΗ. 2 ΕΝΑ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ.










«Το δείπνο είναι μετά τον εσπερινό», είπε ο πατήρ Αθανάσιος καθώς με συνόδευε σε ένα καθαρό λιτό δωμάτιο με δύο απλά κρεβάτια. Έκλεισα την πόρτα και ξάπλωσα, να ξεκουραστώ και να σκεφτώ. Μετά από μερικά λεπτά πρόσεξα στο πίσω μέρος της πόρτας ένα τυπωμένο χαρτί, μια αναγγελία. Σηκώθηκα και πήγα να διαβάσω τι λέει. Ήταν γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το ελληνικό κείμενο ήταν εκτενέστερο από το αγγλικό, και έλεγε τα εξής:



Αγαπημοί προσκυνητές της Ιερής Μονής τον Αγίου Αντωνίου

Στο όνομα του Χριστού μας σας καλωσορίζουμε με απέραντη αγάπη. Προσευχόμαστε να βρείτε εδω σωματική και ψυχική παρηγοριά από τα προβλήματα και την ένταση του κόσμου. Ελπίζουμε διακαώς πως όταν επιστρέψετε στα σπίτια σας θα αισθάνεστε αλαφρωμένοι από τις εγκόσμιες έγνοιες σας και θα είστε γεμάτοι από τη θεία χάρη. Σας παρακαλούμε να μας συγχωρήσετε αν, εξαετίας μιας πιθανής αβλεψίας μας, βρείτε κάτι που σας είναι δυσάρεστο. 


Να είστε σίγουροι ότι Οα είμαστε πάντα πολύ ευτυχείς να σας βλέπουμε εδώ στο μοναστήρι μας ξανά και ξανά. Σας θεωρούμε αδελφούς μας, αδελφές μας και γονείς μας εν Χριστώ  σας θεωρούμε μέρος τον εαυτού μας. Μη διστάσετε να μας ζητήσετε οτιδήποτε χρειαστείτε. Είμαστε έτοιμοι να σας υπηρετούμε πάντα στο όνομα της αγάπης του Χριστού μας.



Αυτή η ιερά μονή δημιουργήθηκε από τον θεό για να υπηρετεί εσάς, τα ταλαιπωρημένα παιδιά Του που τα αγαπά τόσο πολύ. Η εμφάνιση μιας τέτοιας μονής είναι καθαρή ένδειξη ι ης παρουσίας και τ ης αγάπης του Θεού για όλους τους ανθρώπους. Μπορείτε να παραμείνετε στην ταπεινή μονή μας για δέκα μέρες. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διαμονή σας πέρα απ’ αυτόν το χρονικό ορίζοντα, πρέπει να ζητήσετε την άδεια και την ευλογία είτε τον ηγουμένου είτε του γέροντά μας. Σας παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι χωρίς τη συγκατάθεσή τους δεν μπορείτε να μείνετε περισσότερο. Και πάλι σας καλωσορίζουμε με καρδιά ανοιχτή και γεμάτη αγάπη.



Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου.



 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: