Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Δροσιά στην ψυχή πολλών ανθρώπων η μνήμη της αγρυπνίας στο παρεκκλήσι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Κορωνάτο με τον π. Γεράσιμο.

Δροσιά στην ψυχή πολλών ανθρώπων η μνήμη της αγρυπνίας στο παρεκκλήσι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Κορωνάτο με τον π. Γεράσιμο. Όλα εκείνα τα σκαλιά με τα φωτάκια που ανέβαιναν σαν νεάνιδες οι ηλικιωμένες κυρίες μας, η κ, Τασία, η κ. Νόρα, φτερά στα πόδια τους ... Μέσα στη σιγαλιά που την διέκοπταν τα ακούσματα των γρύλων και οι γλυκές ψαλμωδίες της αγιασμένης νύχτας τώρα στη μνήμη ζωντανεύουν τα λόγια του:
............
Σήμερα έχουμε γιορτή αδελφοί μου, απόψε κάνουμε αγρυπνία και θα υπάρχει Εκκλησία, θα υπάρχει Θεία Λειτουργία, θα υπάρχουν Χριστιανοί έως συντελείας του αιώνος. Και αυτό, διότι η Εκκλησία είναι έργο του Χριστού, που σημαίνει ότι εδώ έχουμε θαύμα. Την Εκκλησία, την Αγία Τριάδα, το Πανάγιο Πνεύμα, δεν τα εμποδίζει τίποτα, δεν υπάρχει καμιά δυσκολία, κανένα εμπόδιο, κανείς διώκτης.
Αδελφοί μου, και ο Πέτρος και ο Παύλος, και ο Ανδρέας, και οι άλλοι Απόστολοι βρήκαν το δρόμο. Εμάς αδελφοί μου μας αρέσει το βόλεμα. Ας ακούσουμε τον Απόστολο Παύλο που λέει “Χριστόν ακολουθήσομεν”, που σημαίνει ανηφοριά, Γολγοθάς, που σημαίνει Σταυρός. Αλλά πίσω από όλα αυτά υπάρχει αυτό που είδε ο Παύλος. Ανέβηκε στον Ουρανό καὶ ἤκουσεν ἄρρητα ρήματα, 'ἃ οὐκ ἐξὸν ἀνθρώπῳ λαλῆσαι', που σημαίνει Παράδεισος, που σημαίνει η συνείδηση να σε επαινεί, που σημαίνει χαρά πνευματική, που σημαίνει χάρη του Ουρανού, που σημαίνει Ογδόη Ημέρα.
Κάθε εποχή, όπως και η δική μας, ζει την Αποκάλυψη. Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος λέει ότι είδε την Ουράνια Πόλη καὶ "τὸ τεῖχος τῆς πόλεως ἔχον θεμελίους δώδεκα, καὶ ἐπ᾿ αὐτῶν δώδεκα ὀνόματα τῶν δώδεκα ἀποστόλων τοῦ ἀρνίο". Αποκ. 21,1. 'Και το τείχος της πόλεως είχε δώδεκα θεμέλια, και επάνω εις αυτά ήσαν δώδεκα ονόματα, των δώδεκα Αποστόλων του Αρνίου'.
Σε κάθε εποχή πασχίζουν οι άνθρωποι να στήσουν θεμέλια, αλλά αντί να οικοδομούν γκρεμίζουν, αντί να κτίζουν χαλάνε. Όμως υπάρχουν τα θεμέλια του Παραδείσου μέσα στην ιστορία. Ήρθε ο Χριστός μες στη ζωή μας, και μας λέει ο Απόστολος Παύλος
"Μιμηταί μου γίνεσθε, καθὼς κἀγὼ Χριστοῦ.
Και ο Θεός της Αγάπης βρίσκεται μεθ' ημών".
Να έχουμε την ευχή του

Δεν υπάρχουν σχόλια: