Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

ΤΟ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟ.

Ήταν ένα αντρόγυνο στο Τορόντο του Καναδά. Απέκτησαν 2 παιδιά. Η σύζυγος είχε φτάσει σε υψηλά πνευματικά μέτρα και ζήτησε από τον άνδρα της, να μην έχουν άλλο σαρκικές σχέσεις και να ζήσουν πνευματικά. 
Ο άνδρας το δέχτηκε, με τον όρο, ότι αυτός θα έφερνε την φιλενάδα στο σπίτι τους, για να έχει σαρκικές σχέσεις μαζί της! Τέτοια αναίδεια! Η σύζυγος εσιώπησε. Αυτή η σιωπή της, τι λόγια είναι!!! Τί σύνεση τί διάκριση, ώστε για την αγάπη του Χριστού, να μην διαλύσει τον γάμο της! 
Ο σύζυγος έφερνε για μήνες την φιλενάδα του στο σπίτι τους και τα παιδιά από ντροπή έφευγαν από το σπίτι. Η σύζυγος κλεινόταν στο δωμάτιό της και έκλαιγε απαρηγόρητη. Φτάσανε τα παιδιά να μην θέλουν τον πατέρας τους, αλλά η μάνα τα καθησύχαζε: 
- Παιδιά μου υπομονή! Ο γάμος πρέπει να μείνει αδιάλυτος! 
Όμως ο πόνος της συζύγου, την δημιούργησε έναν καρκίνο και σε 6 μήνες πέθανε. 
Στην κηδεία της, καθώς κατέβαζαν το φέρετρο της στο μνήμα, ευωδίασε το λείψανό της!!! Ήταν κάτι το συγκλονιστικό! Τότε όλοι μαζί με μια κραυγή, είπανε στο σύζυγο: 
- Πω, πω, αγία γυναίκα που είχες! Τί ενάρετη ζωή ζούσατε μαζί εσείς τόσα χρόνια! Φανταζόμαστε, ότι και στην δική σας κηδεία, θα έχουμε τέτοια πράγματα! 
Ο κόσμος δεν γνώριζε, το τι συνέβαινε στην οικογένειά του, γι' αυτό και μιλούσε έτσι. Ο Θεός τα κανόνισε έτσι, ώστε αντί να εγκωμιάζουν την σύζυγο, να εγκωμιάζουν τον σύζυγο! 
Ο σύζυγος μπροστά σε αυτό το σκηνικό, έπαθε μεγάλο σοκ! Γονάτισε μπροστά σε όλους και έκανε δημόσια εξομολόγηση... Τους αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Μετανόησε για τις πράξεις του και τελικά σώθηκε και αυτός!... 
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: