Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Τον πρώτο της Ιερέα απέκτησε η Ι.Μητρόπολις Βρυούλων

Η Ιερά Μητρόπολις Βρυούλων στην Μ. Ασία, απέκτησε τον πρώτον Ιερέα o οποίος θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των Ορθοδόξων Χριστιανών που κατοικούν στην περιοχή των Βρυούλων και της Ερυθραίας στη Μ. Ασία.
Ο νέος ιερέας είναι ο κ.κ. Εμμανουήλ Σαρρής καθηγητής Πανεπιστημίου, Διαστημικός Φυσικός, πρώην καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κοσμήτορας σε αυτό σε δύο χρονικές περιόδους Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιονόσφαιρας και Φυσικής του Διαστήματος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Αντεπιστέλλον μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.
Είναι έγγαμος και πατέρας πέντε τέκνων με καταγωγή από τον πατέρα του, τα Βουρλά και από την μητέρα του, την Κωνσταντινούπολη.
Η Α.Π.Θ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενέκριναν τη χειροτονία του, μετά από αίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονος.
Η χειροτονία του σε Διακόνο έγινε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στο Μετόχι της της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα.Κατά την χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος Βρυούλων μεταξύ άλλων τόνισε:
- Αναλαμβάνεις να διακονήσεις την Εκκλησία και να μεταδώσεις στον άνθρωπο τα μέσα της Σωτηρίας, σε μια κοσμογονική εποχή, που ο άνθρωπος προσπαθεί να εκβιάσει το μυστήριο του Θεού με κίνητρο τον εωσφορικό πόθο, την καταδίωξη του Θεού και την επικράτηση της Βασιλείας του ανθρώπου. Γίνεσαι κληρικός σε μια εποχή που υπάρχει σκοτάδι, σύγχυση ,χάος και αβεβαιότητα για την εξέλιξη του αιώνα που ζούμε.
- Να επιστρατεύσεις όλες σου τις δυνάμεις, πνευματικές, ηθικές και σωματικές και να στηρίξεις κάθε προσπάθειά σου στη βοήθεια και τη Χάρη του Θεού.

- Μην πιστέψεις ποτέ στο σύνθημα «γίνε επιτυχής» αλλά γίνε πιστός και πιστός μέχρι θανάτου.
- Ο Θεός σε καλεί να βγεις προς τον κόσμο, προς το σύγχρονο άνθρωπο, τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται και να του μιλήσεις για τον Θεό που είναι ο μόνος που χαρίζει ελπίδα. Τον Θεό που αγαπά και σώζει τον άνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: