Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΝΈΟΣ ΝΕΟΜΆΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ!!!
 8 Σεπτεμβρίου - Πριν από 17 χρόνια στην πόλη του Κιέβου στο ανάχωμα του ποταμού Δνείπερου, διακόσια μέτρα από τη γέφυρα, το σώμα του Kirill Berezhny /1978 - 09/08/2006/, ενός γνωστού ιεραπόστολου και δημοσιογράφου στο κύκλους της ορθόδοξης κοινότητας, ανακαλύφθηκε.


Ο Κύριλλος βρέθηκε γυμνός, αναίμακτος, με πολλά κοψίματα στα χέρια, τα πόδια, το στομάχι και το λαιμό του· κοντά στο σώμα του υπήρχε μια τσάντα με μια ταυτότητα για έναν υπάλληλο της εφημερίδας «Orthodox View» - σαν να αφέθηκε εσκεμμένα για αναγνώριση. Η τελευταία φορά που εθεάθη ο Κύριλλος πριν από το θάνατό του ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα.

Αυτή η είδηση ​​συγκλόνισε όχι μόνο τους κατοίκους της Ουκρανίας, αλλά και τους Μοσχοβίτες, που είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν σε όλους σχεδόν τους σταθμούς προσευχής και τις θρησκευτικές πομπές, πάντα σεμνό, ντροπαλό, αλλά αξέχαστο και εντυπωσιακό με την ανιδιοτελή επιμονή του στη διανομή των «Φύλλων Pochaev» με ενημέρωση κατά της σατανικής παγκοσμιοποίησης και του ψηφιακού ελέγχου των ανθρώπων.

Η δήλωση των πιστών σχετικά με την τελετουργική δολοφονία δεν εξετάστηκε από την εισαγγελία της περιοχής Pechersk και μια ποινική υπόθεση άνοιξε μόνο μετά την πομπή της Ένωσης Ορθοδόξων Αδελφοτήτων της Ουκρανίας.

... Για αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι του Κιέβου έβλεπαν συχνά έναν χαμογελαστό νεαρό άνδρα στις πύλες της Μονής Μεσολάβησης, να μοιράζει «φυλλάδια Pochaev» ή φυλλάδια που καλούσαν τους ανθρώπους να μην δέχονται αριθμούς αναγνώρισης.

Ο Kirill Berezhnoy ήταν το πνευματικό παιδί του διάσημου βιβλίου προσευχής - Αρχιερέας Μιχαήλ (Μπόικο) /†2003/. Ο Κύριλλος μπορούσε συχνά να βρεθεί στο αριστερό κλίτος του καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου, όπου ο εξομολογητής του εξομολογήθηκε.

Ο Kirill εργάστηκε επίσης στην έκδοση "Orthodox View" - δημοσίευσε τα υλικά του με ψευδώνυμο. Μίλησε για αντι-παγκοσμιοποιητικά και αντι-οικουμενιστικά θέματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, του Σιμπίρσκ...

Αυτή ήταν μια αληθινά χριστιανική ψυχή - αγωνιστική και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, άνευ όρων αφοσίωση στον Θεό, επιθυμία να ακολουθούμε τις εντολές Του. Ο νεαρός ήταν, όπως λένε, μοναστηριακός...

Ο Κύριλλος ένιωθε ότι στην αποστασία που ήταν απειλητική για την Ορθοδοξία, οι άνθρωποι χρειάζονταν πραγματικά πνευματική υποστήριξη και βοήθεια για να γνωρίσουν την Αλήθεια και να σώσουν την ψυχή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής, όντας ο ίδιος ακόμη νέος που, με την ευλογία των πρεσβυτέρων, είχε ξεκινήσει αυτόν τον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο κηρύγματος της Ορθόδοξης αλήθειας, μεταφέροντάς τη στους άπορους και τους πάσχοντες, ο Κύριλλος μελέτησε και κατανόησε ταυτόχρονα τη σοφία του πνευματικός αγώνας.

Και πρέπει να πω ότι είχε μεγάλη επιτυχία σε αυτό το έργο, αφού πολλοί άνθρωποι ξύπνησαν, ανησύχησαν και άρχισαν να φοβούνται τον Θεό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία των ενοριτών της εκκλησίας προς τιμήν της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, χάρη στη βοήθεια και τη συμμετοχή του Κύριλλου, 139 άτομα σε μία μόνο περιοχή Solomensky της πόλης του Κιέβου μπόρεσαν να αποκηρύξουν τους κώδικες τους μέσω των δικαστηρίων. Ο Κύριλλος δεν φοβήθηκε να αποκαλύψει την παγκοσμιοποιητική ιδεολογία του διαβόλου. Μίλησε ανοιχτά για τον κίνδυνο να μετατραπούν οι άνθρωποι σε αιχμάλωτους ενός ηλεκτρονικού στρατοπέδου συγκέντρωσης. Προειδοποίησε ότι ο ηλεκτρονικός αριθμός είναι ένα βήμα που οδηγεί στην υιοθέτηση ενός ηλεκτρονικού τσιπ. Μίλησε κατά της αίρεσης του οικουμενισμού, στην οποία βυθίστηκαν πολλά, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα, άτομα. Συμμετείχε σε θρησκευτικές πομπές κατά του ΝΑΤΟ, ενός μπλοκ που είναι εχθρός της Ορθοδοξίας και της Αγίας Ρωσίας. Προειδοποιήθηκε για τους κινδύνους των εμβολιασμών.

Η καρποφορία του έργου του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Κύριλλος έγινε επικίνδυνος για τις αντιχριστιανικές δυνάμεις. Επανειλημμένα τον είχαν προειδοποιήσει και απειλήσει, απαιτώντας να εγκαταλείψει αμέσως τις προπαγανδιστικές του δραστηριότητες. Όμως ο πολεμιστής του Χριστού δεν τρόμαξε από τις απειλές. Τέτοιοι άνθρωποι αποβάλλονται σωματικά. Και η εκδίκηση επιτεύχθηκε.

..Δυστυχώς, παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις της Ορθόδοξης κοινότητας, η εισαγγελία και οι ανακριτικές αρχές δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την έρευνα για τον θάνατο του Kirill Berezhny.

Επισήμως, η εισαγγελία χαρακτήρισε την αιτία του θανάτου ως αυτοκτονία, αν και πολλά στοιχεία δείχνουν φόνο εκ προμελέτης και ένας τέτοιος πιστός δεν μπορούσε να αυτοκτονήσει, γνωρίζοντας τι τρομερή αμαρτία είναι.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο νεαρός άνδρας φέρεται να προκάλεσε πολλές πληγές στον εαυτό του, να γδυθεί και να πετάγεται από τη γέφυρα του Δνείπερου στο νερό. Με μια λέξη, αν δεν συνετρίβη, πνίγηκε. Ως εκ τούτου, εκπρόσωποι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην πόλη του Κιέβου συμβούλεψαν έντονα τους γονείς να σιωπήσουν το θέμα και να θάψουν τον γιο τους χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Η έρευνα επιμένει ότι ο γιος μας κόπηκε, γδύθηκε και έπεσε από τη γέφυρα του Δνείπερου στο ποτάμι. Πώς όμως βρέθηκε στη γη τότε; — Ο πατέρας του Kirill, Gennady Berezhnoy, ήταν μπερδεμένος.

— Κατά την εξάσκηση αυτής της εκδοχής, πετάξαμε διάφορα αντικείμενα στο νερό. Αλλά δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν στην ακτή: το γρήγορο ρεύμα τους παρέσυρε κατά μήκος του Δνείπερου. Υποψιάζομαι ότι αυτός ο φόνος διαπράχθηκε για θρησκευτικούς λόγους.

Την ίδια άποψη μοιράστηκε και ο ηγέτης της Ένωσης Ορθοδόξων Αδελφοτήτων της Ουκρανίας, Βαλεντίν Λουκιάνικ, ο οποίος πίστευε ότι η δολοφονία του Κύριλλου συνδέθηκε με τις ιεραποστολικές του δραστηριότητες.

Στις 12 Νοεμβρίου 2006, τελέστηκε η κηδεία του δολοφονηθέντος Κύριλλου Μπερέζνι στην Κυριλλική Εκκλησία του Κιέβου. Το σερβίς ξεκίνησε μετά τις 14-00, αν και ήταν προγραμματισμένο για τις 12-00.

Όταν το σώμα μεταφέρθηκε από το νεκροτομείο, αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα τρομερό θέαμα - ολόκληρο το σώμα κόπηκε, σκουλήκια σέρνονταν πάνω του. Πιθανώς, οι εργαζόμενοι του νεκροτομείου δεν νοιάζονταν ιδιαίτερα για την ασφάλειά του.

Ίσως αυτό επιτράπηκε για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επαναληπτικής εξέτασης, όπως ζήτησαν οι γονείς του δολοφονηθέντος Κύριλλου. Η προκαταρκτική εκδοχή της έρευνας πνίγεται. Οι ανακριτές δεν ενδιαφέρθηκαν για το ερώτημα από πού προήλθαν τα κοψίματα στο σώμα του νεκρού.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, ο ναός γέμισε από κόσμο. Ο Κύριλλος κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Lukyanovsky, όπου αναπαύονται πολλοί κληρικοί και ορθόδοξοι μάρτυρες.

Ολόκληρη η ορθόδοξη κοινότητα της πόλης του Κιέβου συμφώνησε με την εκδοχή της άγριας δολοφονίας εκ προμελέτης. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο ιερέας που τέλεσε την νεκρώσιμη ακολουθία σημείωσε ότι τώρα είχε εμφανιστεί άλλος ένας νεομάρτυρας για την Ορθόδοξη Πίστη.

Αναπαύσου, Κύριε, η ψυχή του πιστού δούλου Σου Κύριλλου, φέρε μας στη Βασιλεία Σου, και με τις προσευχές της Παναγίας Μητέρας Σου και όλων των αγίων χάρισέ μας να Σε υπηρετούμε επάξια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: