Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και ο πνευματικός δεσμός του με τον μακαριστό άγιο Επίσκοπο Σιδηροκάστρου Ιωάννη!


Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και ο πνευματικός δεσμός του με τον μακαριστό άγιο Επίσκοπο Σιδηροκάστρου Ιωάννη!

Ο πατήρ Ιωάννης, όπως και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας, είχε πάντοτε απόλυτο σεβασμό προς τους Αρχιερείς και ποτέ δεν εξέφραζε αρνητική κρίση,  δημόσια, γι' αυτούς! Η σχέση του με τον μακαριστό επίσκοπο Σιδηροκάστρου Ιωάννη, ήταν σχέση βαθιά πνευματική! Μας έλεγε ότι έζησε πολλά θαυμαστά γεγονότα με τον άγιο δεσπότη και τον ευλαβούνταν πολύ!  Αυτό ξεκίνησε από την ημέρα της επιλογής του ως ιερέως, όταν ο δεσπότης του είπε να διαβάσει από το Ευαγγέλιο το σημείο:
"Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη...", κάτι το οποίο είχε δει ο πατήρ Ιωάννης πριν από έξι μήνες, ως ενύπνιο, με την διαβεβαίωση μάλιστα του επισκόπου ότι θα τον έκανε ιερέα! Το 1973 υπέφερε από ισχυρό πόνο στην περιοχή της κοιλιάς και ο γιατρός του είπε ότι άμεσα θα έπρεπε να εγχειριστεί! Όμως ο άγιος Πατήρ αρνήθηκε γιατί δεν ήθελε να αφήσει το ποίμνιό του χωρίς εκκλησιασμό! Παρουσιάστηκε τότε πάλι στον ύπνο του ο δεσπότης και τον ρώτησε:" Πάτερ Ιωάννη τι έχεις"; Και ο Παππούλης του είπε:" Δεν μπορώ Σεβασμιώτατε! Θέλω άδεια να πάω για εγχείρηση "!  "Δεν θα πας πουθενά"! του είπε ο επίσκοπος και το θαύμα έγινε! Ο π. Ιωάννης θεραπεύτηκε άμεσα! Και σε άλλη μια δοκιμασία από ασθένεια, του παρουσιάστηκε πάλι ο Μητροπολίτης και του είπε:" Σήκω, φτάνει τόσο η ασθένεια αυτή"! και έγινε καλά! 
 Κάποτε ασθένησε σοβαρά και ο Σεβασμιώτατος και ο π. Ιωάννης με πολλή αγάπη πήγε στο νοσοκομείο και του είπε με συστολή:" Σεβασμιώτατε μου επιτρέπετε να σας διαβάσω μία ευχή"; Ο Μητροπολίτης του έκανε τότε νεύμα ότι συμφωνεί και ο Παππούλης προσευχήθηκε. Όταν αποχώρησε ήρθε ένας γιατρός από το εξωτερικό (θεία επέμβαση) και αλλάζοντας την φαρμακευτική αγωγή, ο δεσπότης έγινε καλά! 
 Κάποτε ο άγιος Πατήρ μού έδωσε μια φωτογραφία του μακαριστού επισκόπου και μου είπε: " Να τον επικαλείσαι παιδί μου, είναι Άγιος"! Την φωτογραφία αυτή μετά από χρόνια δεν μπορούσα να την βρω και είχα στεναχωρηθεί! Μόλις επικαλέστηκα τους δύο αγίους Πατέρες, βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο, σε ελάχιστο χρόνο! 
 Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι κατά την εκταφή των δύο αυτών Αγίων, θα δοξαστεί για ακόμη μια φορά  το όνομα του Θεού!
 Να έχουμε την αγία ευχή τους!

Τσεσμετζής Μιλτιάδης - εκπαιδευτικός

( Στην φωτογραφία, ο π. Ιωάννης ασπάζεται για τελευταία φορά τον κεκοιμημένο Επίσκοπο Ιωάννη, κατά την εξόδιο ακολουθία! )

Δεν υπάρχουν σχόλια: