Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συνήθως στις 20:30 δίνω μια προειδοποιητική βολή στις δύο έφηβες κόρες μου. Και στις 9 το βράδυ λέω ανοιχτά: «Είναι ώρα να πας στο δωμάτιό σου». Αυτό το λέω σχεδόν κάθε βράδυ. ΚΑΙ Κάθε φορά μαλώνουν: «Μα γιατί να πάμε για ύπνο στις 9; Δεν είμαστε πια μικροί!

«Δεν χρειάζεται να πάτε για ύπνο, μπορείτε να κάνετε κάτι στο δωμάτιό σας - αλλά σας ζητώ να φύγετε από το σαλόνι. Η μαμά και εγώ δεν έχουμε δει ο ένας τον άλλον όλη μέρα, μας λείπεις και αυτή είναι η ώρα μας, θέλουμε να συζητήσουμε».

Για να είμαι ειλικρινής, αυτός ο κανόνας υπήρχε στο σπίτι μας από την αρχή. Είμαστε γονείς εδώ και 15 χρόνια και ποτέ δεν είχαμε παιδιά να μας αφιερώνουν ΟΛΟ τον χρόνο, όλη την ημέρα. Ναι, φυσικά, τα κάνουμε πολύ - αλλά όχι 24 ώρες το 24ωρο. Αγαπάμε τα παιδιά μας και, φυσικά, παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Και πάντα θα τους στηρίζουμε και θα τους βοηθάμε.

Υπάρχει όμως και το «εμείς». Η σχέση μας. Και πρέπει ακόμα να δώσουμε προσοχή στο να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι σχέσεις παραμένουν ισχυρές, στενές και υγιείς. Και να γιατί είναι τόσο σημαντικό:

Ο ΥΓΙΗΣ ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΟΛΟΓΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Ο ακρογωνιαίος λίθος της οικογένειάς σας δεν είναι τα παιδιά σας. Είναι μέρος του θεμελίου και μεγάλο μέρος όλων των άλλων, αλλά δεν είναι αυτοί που υποστηρίζουν όλη αυτή τη δομή. Το πιο σημαντικό κομμάτι είστε εσείς και η γυναίκα/σύζυγός σας. Και τα παιδιά σας κοιτούν, παίρνουν το παράδειγμά σας και, με βάση την εμπειρία σας, επιλέγουν την κατεύθυνση τους.Στην αρχή δεν υπήρχαν παιδιά. Στην αρχή ερωτευτήκαμε ο ένας τον άλλον, παραλείψαμε τα μαθήματα μαζί, μιλούσαμε μέχρι το πρωί στο τηλέφωνο (ήταν ακόμα κρεμασμένο στον τοίχο και είχε μακρύ καλώδιο) και στο τέλος αποφασίσαμε να μείνουμε για πάντα μαζί. Ήμασταν στην αρχή. Και ξεκινήσαμε όλη αυτή την οικογενειακή ιστορία. Και μόνο μετά εμφανίστηκαν τα όμορφα παιδιά μας. Και είμαστε τρομερά χαρούμενοι και ευγνώμονες για αυτό, γιατί μας δίνουν τόσο φως και χαρά. Αλλά η ένωσή μας είναι ιερή. Και αυτή ακριβώς την ιερότητα πρέπει να προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΥΟ.

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Τα παιδιά μας σύντομα θα μεγαλώσουν και θα πετάξουν έξω από τη φωλιά. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να αναθρέψω τα 30χρονα παιδιά μου και να τους δώσω άλλο δωμάτιο - να τα αφήσω να ζήσουν μόνα τους.

Έτσι, όταν θα μας αφήσουν, θα δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες και θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, θα ήθελα η σχέση μου με τη γυναίκα μου να παραμείνει τόσο δυνατή και στενή όπως στην αρχή. Και για να εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο μέλλον για εμάς, πρέπει να δουλέψουμε πάνω στις σχέσεις τώρα. Είναι οι σχέσεις μας, όχι τα παιδιά μας, που πρέπει να είναι η προτεραιότητα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Όπως είπα ήδη, τα παιδιά μας κοιτάζουν ψηλά και παίρνουν το παράδειγμά τους από εμάς. Από εμάς μαθαίνουν πώς να χτίζουν και να διατηρούν σχέσεις. Λέω συχνά: «Πρέπει να εκπαιδεύουμε ενήλικες, όχι παιδιά». Δεν ξέρω για εσάς, αλλά θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με φυσιολογική, υγιή στάση απέναντι στο ραντεβού, στον ερωτευμένο και στην οικογένεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια υγιής σχέση με τη γυναίκα μου είναι προτεραιότητα για μένα - γιατί τα παιδιά μαθαίνουν βλέποντάς μας. Επομένως, η γυναίκα μου έρχεται πρώτη για μένα και τα παιδιά έρχονται δεύτερη. Πολύ κοντά στο πρώτο, δεύτερο - αλλά ακόμα δεύτερο.

Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι κουρασμένοι και αγχωμένοι. Και ναι, τα παιδιά σου σε χρειάζονται, είναι πολύ σημαντικά. Βρίσκονται σε μια σημαντική δεύτερη θέση μετά τον σύζυγό σας. Ούτε φίλοι, ούτε συνάδελφοι, ούτε συνάδελφοι χόμπι. Παιδιά και γυναίκα. Και πρέπει να φροντίζετε τα παιδιά, αλλά πρώτα από όλα να φροντίζετε να διατηρείτε μια καλή σχέση στο ζευγάρι σας. Όταν τα παιδιά βλέπουν πώς ο πατέρας τους αγαπά τη μητέρα τους και πώς η μητέρα τους εκτιμά τον πατέρα τους, αποκτούν εμπιστοσύνη ότι και αυτά είναι αγαπητά, σημαντικά και πολύτιμα και αποκτούν εμπιστοσύνη στον κόσμο γύρω τους.

Ζούμε σε ένα τρελό πρόγραμμα. Επιχείρηση, επιχείρηση, επιχείρηση. Και πάντα παιδιά - δίνουμε μεγάλη σημασία στα παιδιά. Γι' αυτό ακριβώς στις 9 το βράδυ κάθε μέρα ζητάω από τα παιδιά μου να ανέβουν στο δωμάτιό τους. Γι' αυτό και η γυναίκα μου και εγώ προγραμματίζουμε σίγουρα ένα ραντεβού μια-δυο φορές το μήνα και βγαίνουμε κάπου μαζί.
Γιατί είναι σημαντικό.
Γιατί το «Εμείς» εμφανίστηκε πρώτοι.

Μιχαήλ Μπέρυ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: