Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

O STARETS ΙΩΑΝΝΗΣ KRESTIAKIN-Отец Иоанн Крестьянкин


Ο Πατέρας Ιωάννης Krestiankin (Ρωσική: Отец Иоанн Крестьянкин) - αρχιμανδρίτης του Pskov Caves Μονή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε το 1910 στην πόλη της Orlov. Ήταν το όγδοο παιδί στην οικογένεια του Μιχαήλ και Elizaveta Krestiankin. Το όνομα Ιωάννης ήταν να δοθεί στο παιδί προς τιμή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Τα γράμματα και τα θεολογικά έργα του είναι ευρέως γνωστά και έχουν δημοσιευθεί στην Ρωσία και σε ορισμένες άλλες χώρες. Το 1950 συνελήφθη από τον σοβιετικές αρχές για τις ποιμαντικές του υπηρεσίες και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια σε στρατόπεδα εργασίας. Απελευθερώθηκε το 1955. Έζησε σε όλες τις φρικαλεότητες της κομμουνιστικής επανάστασης, με το άγριο πρόσωπο του σταλινισμού με τις συνεχείς διώξεις κατά της Εκκλησίας. Έχοντας φυλακισθεί σχεδόν ΕΠΤΑ χρόνια στις φυλακές και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είχε υποβληθεί σε σκληρά βασανιστήρια από τους ανακριτές του.
Ο Πατέρας Krestiankin ήταν πνευματικός πατέρας και εξομολογητής για πολλούς Ορθόδοξους ενορίτες, και παρείχε θρησκευτικές και πνευματικές οδηγίες σχετικά με διάφορες πτυχές της χριστιανικής πίστης και της ζωής μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία. Ανάμεσα στα πιο διάσημα βιβλία είναι
"Η εμπειρία και η Προετοιμασία για Εξομολόγηση»,
"Κηρύγματα / Ομιλίες, Σκέψεις και Συγχαρητήρια",
"βιβλίο αναφοράς για μοναχούς και λαϊκούς»,
"Επιστολές του αρχιμανδρίτη Ιωάννης (Krestiankin)"


Μέχρι το τέλος ευχαριστούσε το Θεό για τα βάσανα του και προσευχόταν μέχρι το τέλος της ζωής του για τον ανακριτή που του είχε σπασμένο κάθε δάχτυλο από τα χέρια του.

Ο ΠΑΤΗΡ John Krestiankin πέθανε το 2006 στην ηλικία των 95 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: