Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΠΣΚΩΦ " Αγαπητή μου, πού να κρυφτούμε τώρα από τις ασθένειες και τις θλίψεις, αφού μόνο με αυτές ακόμη κάπως και κάποιοι σωζόμαστε;"

Αγαπητή εν Κυρίω Ν. Π.!


Σας στέλνουμε την εικόνα του Θεραπευτή αγ. Παντελεήμονα, για να μην παραπονείστε πια για ασθένειες μόλις πονέσετε, καλέστε τον για βοήθεια.

Αγαπητή μου, πού να κρυφτούμε τώρα από τις ασθένειες και τις θλίψεις, αφού μόνο με αυτές ακόμη κάπως και κάποιοι σωζόμαστε;


Γράφετε για τον γιο σας ότι γύρισε άλλος άνθρωπος. Πώς αλλιώς; Είδε από κοντά την πραγματική σημερινή ζωή και δεν έχει πια ψευδαισθήσεις. Λυπάμαι τη νεολαία. Οι ενήλικοι άνθρωποι δεν μπορούν να επεξεργαστούν τα τεκταινόμενα, τι να πούμε για όσους ξεκινούν τη ζωή. Τις σπουδές βέβαια πρέπει να τις τελειώσει.

 Ας προσευχηθούμε εντατικά γι' αυτό' ότι και να μας περιμένει στο μέλλον, η προσευχή, δεν είναι περιττή και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τον διαχωρίσουμε τώρα από την οικογένεια. Κρατήστε τον με όλα τα δυνατά μέσα, αλλά κυρίως προσευχή   σου Θεός ευλογεί εσάς και το εργόχειρο σας• Δόξα τω Θεώ που έχετε τον Μ., τόσο οικείο και ευαίσθητο άνθρωπο.


Στον αδελφό σας δεν απαγορεύεται να ενώσει τη ζωή του με τη βοηθό. Και οι δύο είναι χήροι- δεν υπάρχει εμπόδιο. Όλο το θέμα είναι αν το επιθυμούν κι αν έχουν αποφασιστικότητα.


Η ευλογία του Θεού σε όλους σας και τους
οικείους σας.

Ευχαριστούμε για τους κόπους σας.

1991

Χριστός ανέστη!


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ .ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΠΣΚΩΦ
Με λεπτότητα και αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: