Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΛΥΤΡΩΤΟΥ.Λεωνίδας Ι. Φιλιππίδης
(Πρ.) Καθηγητής και Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΛΥΤΡΩΤΟΥ

"Ένας εκ των γνωστοτέρων και επιφανεστέρων θρησκειολόγων και ακαδημαϊκών Διδασκάλων του 20ου αιώνος υπήρξεν ο αείμνηστος Καθηγητής μας εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λεωνίδας Ι. Φιλιππίδης (1898-1973), Πρύτανις του ιδίου Πανεπιστημίου δια το έτος 1965-1966.

Συναρπαστικός διδάσκαλος, άριστος γνώστης και χειριστής της Ελληνικής Γλώσσης και το σπουδαιότερο απαράμιλλος συγγραφέας.

Ένα από τα κλασσικά βιβλία του μακαριστού Διδασκάλου μας, εις το οποίο αφιερώνει πολλές σελίδες στην αναζήτηση και προσδοκία παγκοσμίου Λυτρωτού εις το Πρόσωπον του Θεού Λόγου και Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ως Θεανθρώπου, είναι το ογκώδες σύγγραμμά του "Ιστορία της Εποχής της Καινής Διαθήκης εξ απόψεως Παγκοσμίου και Πανθρησκειακής" (Αθήναι 1958, σ.σ. κζ +1055) από τα σημαντικότερα βιβλία, πού έχουν κυκλοφορηθεί ποτέ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στις σελίδες του 764-886 διαλαμβάνει το θέμα: "Παγκόσμιος προσδοκία Θεανθρώπου Λυτρωτού", τεκμηριώνοντας με ακαταμάχητα επιχειρήματα και πληρέστατη βιβλιογραφική κατοχύρωση την ιστορική και θρησκειακή αυτή αλήθεια".

π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών


Άδετο, σχ. 14Χ21,(Λεωνίδου Ι. Φιλιππίδου, 'Εκδοση 2003, Σελίδες 139).

http://www.greekorthodoxbooks.com/3D42FCD6.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: