Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΔΑΝΙΗΛ ΣΙΣΟΕΒ +2009.
Τέλος, στο τελευταίο βιβλίο του «Οδηγίες για τούς αθάνατους, ή τί να κάνετε εάν τελικά πεθάνετε», υπάρχουν τα έξης λόγια: «Ό καλύτερος θάνατος για τον Χριστιανό, βεβαίως, είναι ό μαρτυρικός θάνατος για τον Σωτήρα Χριστό. Ουσιαστικά αυτός είναι ό καλύτερος θάνατος, ό όποιος είναι δυνατόν να τύχει σέ ένα άνθρωπο. Ορισμένοι στέλνανε τα συλλυπητήρια στην OPTINA μετά τη δολοφονία τριών μοναχών, άλλ’ όμως για έναν χριστιανό, αυτό στην ουσία είναι ή μέγιστη χαρά. Στην αρχαία Εκκλησία ποτέ δεν στέλνανε συλλυπητήρια όταν κάποτε δολοφονούσαν κάποιον. Τότε όλες οι εκκλησίες στέλνανε αμέσως τα συγχαρητήρια. Φανταστείτε, συγχαρητήρια για το γεγονός ότι έχουν ένα νέο προστάτη στον ουρανό! Ό μαρτυρικός θάνατος ξεπλένει όλες τις αμαρτίες, εκτός από την αίρεση και το σχίσμα...».Πάρα πολλοί, ακόμη και μεταξύ εκείνων πού διαφωνούσαν μαζί του σέ ορισμένα θέματα, απορούσαν και θαύμαζαν το θάρρος του. Πρόσφατα, μετά την κηδεία, μου τηλεφώνησε ένας γνωστός ιερέας και είπε πώς είδε ένα βίντεο, όπου ό πατήρ Δανιήλ στέκεται μόνος του σέ μια αίθουσα, γεμάτη από μουσουλμάνους και από το βήμα με χαρά τούς μιλάει για τον Χριστό και έλεγε ότι το Ισλάμ πού απορρίπτει τον Θεάνθρωπο Χριστό, δεν μπορεί να είναι αληθινή θρησκεία. «Δεν χωράει στο μυαλό μου, μου έλεγε ό συνομιλητής μου. Τί καρδιά πρέπει να έχει κανείς, για να μπορεί να πάει έτσι και να σταθεί ανάμεσα τους και να μιλήσει».


Το βίντεο το όποιο είδε ό γνωστός μου έχει γυριστεί στην πρώτη συζήτηση με τούς μουσουλμάνους. Ορισμένοι Ορθόδοξοι ήταν δυσαρεστημένοι γιατί ό πατήρ Δανιήλ συμμετείχε σέ αυτές τις συζητήσεις, αλλά ή πρωτοβουλία δεν ανήκε σέ αυτόν, οι μουσουλμάνοι τον είχαν καλέσει δημοσίως, και πώς θα μπορούσε ό μάρτυρας του Χριστού να αρνηθεί να δώσει ομολογία για την πίστη του! Ή άρνησή του θα ήταν γι’ αυτούς ένα επιχείρημα στην προπαγάνδα τους, στην προπαγάνδα υπέρ του Ισλάμ.


Ό πατήρ Δανιήλ, μου έλεγε αργότερα ότι, ήταν σίγουρος ότι θα τον σκοτώσουν αμέσως μετά την πρώτη συζήτηση και την παραμονή της συνάντησης ένιωθε μεγάλο φόβο και ανησυχία. Εκείνη τη νύχτα είδε ένα όραμα. Είδε τον εαυτό του να στέκεται μπροστά σέ ένα λαβύρινθο χτισμένο από πέτρες, οι όποιες υπάρχουν στο βορρά. Και, περνώντας τούς κύκλους του λαβυρίνθου, ήρθε στο κέντρο, όπου βρισκόταν ένα θυσιαστήριο, πάνω στο όποιο βρισκόταν μόλις πρόσφατα βασανισμένο και σκοτωμένο θύμα. Και αυτός κατάλαβε, ότι αυτό - είναι το θυσιαστήριο του Σατανά, και ή θυσία είναι γι’ αυτόν. Τον πατέρα Δανιήλ κυρίευσε θυμός, και με το πόδι του, γκρέμισε τον βωμό.

 Την ίδια στιγμή φανερώθηκε ό ίδιος ό Σατανάς, σέ μορφή τζόκερ και με το καλπάκι του γελωτοποιού, όπως απεικονίζεται στην τράπουλα. Τα μάτια του ήτανε γεμάτα άγριο μίσος και επιτέθηκε στο πατέρα Δανιήλ. Ό ιερέας άρχισε να προσεύχεται: «Παναγία Θεοτόκε, προστάτευσέ με!» «Άγιε Νικόλα, βοήθα με!» καθώς και σέ άλλους 'Αγίους και τότε μπροστά στον πατέρα Δανιήλ σαν να υψώθηκε ένα αόρατο τοίχος, έτσι ώστε ό Σατανάς έπεφτε πάνω του, αλλά δεν μπορούσε να τον διαπεράσει και αναπηδούσε πίσω κάθε φορά. Βλέποντας αυτό, ό πατήρ επέτρεψε στον εαυτό του κάποιες μάταιες σκέψεις και την ίδια στιγμή ό Σατανάς έσπασε τον αόρατο τοίχο και τον έπιασε από το λαιμό.


Ό πατήρ Δανιήλ προσευχήθηκε: «Παναγία Θεοτόκε, συγχώρεσε με, έχω αμαρτήσει, σώσε με από αυτόν». Τότε ό Σατανάς εξαφανίστηκε και στον πατέρα Δανιήλ έλέχθη, για την επικείμενη συζήτηση: «Εσύ δεν θα χάσεις, άλλ’ ούτε θα κερδίσεις».«Έτσι και έγινε», μου έλεγε ό πατέρας Δανιήλ και πρόσθεσε, ότι, μετά από αυτό το όραμα έπαψε εντελώς να φοβάται τούς μουσουλμάνους και τις απειλές τους, επειδή όταν έχεις δει τον ίδιο το Σατανά και την αδυναμία του ενώπιων του Θεού, τότε πλέον δεν μπορείς να εντυπωσιαστείς από τον οποιοδήποτε ανθρώπινο θυμό, ό όποιος πάντα υποχωρεί σέ σύγκριση με το θυμό του Σατανά.


Νά λάμπεις σάν ἕνα ἀστέρι, ἱερομάρτυς Δανιήλ Σισόεβ,(+2009) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: